Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ψωμιάδης: ανεξάρτητος ευρωβουλευτής;

Ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή θα κατέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις επικείμενες ευρωεκλογές. Ο κ. Ψωμιάδης έχει ήδη έτοιμο τον πολιτικό φορέα και για τις ευρωεκλογές, που από το Μάιο του 2012 είναι «εν υπνώσει».
Το όνομά του: «Πατρίδα» (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης).
Μπορεί πολλοί να έχουν ξεχάσει το συγκεκριμένο δίκτυο, καθώς από το Μάιο του 2012, μετά την παρουσίασή του και την εγγραφή μελών στην Αθήνα (με την ομιλία του καθηγητή και στρατηγικού συμβούλου, Νίκου Λυγερού στο Πολεμικό Μουσείο για την ανάγκη ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ), έμεινε ανενεργό.
Αιτία τότε η επαναπροσέγγιση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, που του ζήτησε να γίνει επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, κάτι το οποίο και έπραξε ο τελευταίος.
Ο κ. Ψωμιάδης προτίθεται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να επανενεργοποιήσει την «Πατρίδα» και να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου ως ανεξάρτητος.
Το γεγονός ότι όλη η χώρα είναι ενιαία εκλογική περιφέρεια στις ευρωεκλογές δυσκολεύει το εγχείρημά του, χωρίς όμως να παραγνωρίζει κάποιος την αναγνωρισιμότητα του κ. Ψωμιάδη σε όλη τη χώρα, την καλή σχέση του με τα ΜΜΕ και τις δυνατότητες που ο ίδιος διαθέτει για την προβολή του.
Η εκλογική δύναμη του κ. Ψωμιάδη είναι στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά είναι ένα ζήτημα αν αυτό αρκεί για να του δώσει μια θέση στις Βρυξέλλες. Κωλύματα νομικά δεν υπάρχουν (μόνο για την Αυτοδιοίκηση). Ο κ. Ψωμιάδης προσβλέπει να κόψει πολλές ψήφους διαμαρτυρίας που δημοσκοπικά φέρονται να πηγαίνουν στη Χρυσή Αυγή, ενώ προσδοκά να δώσει διέξοδο και στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ οι οποίοι δε φαίνεται να κατευθύνονται σήμερα ούτε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ούτε στο κόμμα με επικεφαλής τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα.
Απόψε το βράδυ ο κ. Ψωμιάδης θα δώσει τις λεπτομέρειες και θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τις πληροφορίες σε συνέντευξή του  στην εκπομπή του  Νίκου Χατζηνικολάου.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου