Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Καταδικάστηκε ο Γεράνης...

...για ανεκτέλεστη εισαγγελική απόφαση...                                   Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας -Χορτιάτη κρίθηκε ένοχος επειδή δεν εφάρμοσε εισαγγελική διάταξη για την
απαγόρευση εργασιών στην περιοχή Ασβεστοχωρίου ενώ ήταν δήμαρχος Χορτιάτη.



Με ποινή φυλάκισης δύο μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, καταδικάστηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας -Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο επειδή δεν εφάρμοσε εισαγγελική διάταξη για την απαγόρευση εργασιών στην περιοχή Ασβεστοχωρίου ενώ ήταν δήμαρχος Χορτιάτη, τη χρονική περίοδο 2005- 2006. Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων.

Στην πρόταση της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου επειδή ο δήμος έπρεπε να προχωρήσει σε προσωρινή ρύθμιση για την αναστολή του έργου -αφορούσε την πεζοδρόμηση χώρου που βρισκόταν εντός των ορίων ιδιωτικού οικοπέδου- μέχρι να υπάρξει οριστική λύση από τα πολιτικά δικαστήρια.

Με τις διατάξεις των εισαγγελέων Πλημμελειοδικών και Εφετών, οι παθόντες δικαιώθηκαν αλλά ο δήμος δεν έκανε τίποτα και τους άφησε να τρέχουν να βρουν το δίκιο τους στα πολιτικά δικαστήρια, ανάφερε η εισαγγελέας.

«Ήταν πάγιο αίτημα όλης της κοινωνίας η πεζοδρόμηση που είχε να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών. Το συγκεκριμένο σημείο του οδοστρώματος ήταν επικίνδυνο και μπορούσε να γίνει ατύχημα καθώς το 1965 είχε σκοτωθεί εκεί ένας άνθρωπος. Η ιδιοκτησία ήταν αμφισβητούμενη. Υπήρχε γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων, ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος εκτελεί μόνο τις αποφάσεις. Δεν είχα πρόθεση να μην υπακούσω στην εισαγγελική διάταξη αλλά για να επανέλθει στην αρχική κατάσταση ο χώρος έπρεπε να αποκαθηλωθούν όλοι οι αγωγοί ύδρευσης που βρίσκονται από κάτω», ανάφερε στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος Χορτιάτη.

Στο πλευρό του στάθηκε και ο σημερινός δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτετζίδης ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. «Ήταν σημείο καρμανιόλα. Οι άνθρωποι περπατούσαν πάνω στο οδόστρωμα και έπρεπε να γίνει πεζοδρόμηση για λόγους ασφαλείας. Καλά έκανε ο δήμαρχος, κι ας υπήρχε θέμα απαλλοτρίωσης που μπορούσε να λυθεί μετά στα δικαστήρια. Ήταν δυσδιάκριτο το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το οικόπεδο δεν ήταν περιφραγμένο», ανέφερε στο δικαστήριο...
ΜάρκοςΓεωργίου                                                                                                      voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου