Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Mάχη “γαλάζιων” χαρακωμάτων στην Θεσσαλονίκη, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διορισμένο Τζιτζικώστα

Έντονο παρασκήνιο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες και πολλά δεδομένα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές προκαλώντας αναταράξεις στην Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με  πληροφορίες το νέο μέτωπο που έχει ανοίξει είναι αυτό στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η ηγεσία της ΝΔ έχει αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος για την περιφέρεια ο νυν
περιφερειάρχης κ. Απ. Τζιτζικώστας.
Ο ίδιος όμως σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωσε την  ποψηφιότητα του χωρίς να πάρει το “πράσινο φως” από την Συγγρού!
Έτσι  ανακοίνωσε μόνος του την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας στην παράταξη με όνομα «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία».
Οι εξελίξεις αυτές έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό στο εσωτερικό του κόμματος.
Στον αντίποδα, πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ν.Δ. δεν θα αναμειχθεί στο ζήτημα, διότι δεν υιοθετεί τη λογική των χρισμάτων.
Τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε έντονη φημολογία πως από την Συγγρού πίεσαν τον κ. Τζιτζικώστα να μην ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, καθώς προέκρινε για τη θέση αυτή τον πρώην υπουργό, Γιάννη Ιωαννίδη.
«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν είναι εκλεγμένος περιφερειάρχης αλλά διορισμένος» σχολίαζαν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν προηγηθεί συζητήσεις μεταξύ ΝΔ και Τζιτζικώστα αλλά ο τελευταίος αποφάσισε να γίνει αντάρτης

lykavitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου