Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ενα... βήμα πριν από την «Ελιά» ο Λοβέρδος

Ενα... βήμα πριν από την ελληνική «Ελιά» είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και το κόμμα του, καθώς ο «αρραβώνας» με τη ΔΗΜΑΡ δεν έφτασε ποτέ σε «γάμο», όπως διεφάνη και από τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των δύο κομμάτων.
Αν και την τελική απόφαση θα λάβει σήμερα το αρμόδιο όργανο της

«Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αποφασισμένος -σύμφωνα με πληροφορίες- να εισηγηθεί στα στελέχη του την κοινή κάθοδο όλων των κεντροαριστερών δυνάμεων στις ευρωεκλογές, εξηγώντας τους λόγους που δεν προχώρησε η κουβέντα με τον Φώτη Κουβέλη. Ο πρώην υπουργός, που είχε το περασμένο Σάββατο τετ α τετ με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, και χθες με τον Κ. Σκανδαλίδη, είναι της άποψης ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία «δεν χωρούν αποκλεισμοί ή ηγεμονισμοί, άλλα αντιθέτως απαιτείται ένωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων».
Πιστεύει δε ότι το ανοιχτό «παράθυρο» που άφησε ο κ. Κουβέλης για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που απορρίπτει τον διάλογο με τις κεντροαριστερές δυνάμεις, είναι μια επιλογή που δεν μπορεί να ασπαστεί το κόμμα του. Εκτιμά ότι η μαζική συνδιάσκεψη υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος μπορεί να εξελιχθεί σε μια δυναμική αφετηρία και να εγγυηθεί τις ανοιχτές διαδικασίες για τη συγκρότηση του κοινού ευρωψηφοδελτίου.
«Κάλπες παντού» είναι το... σύνθημα άλλωστε όχι μόνο του κ. Λοβέρδου αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, που πρώτος στήριξε δημοσίως τις ανοιχτές διαδικασίες στη λογική ότι έτσι θα δοθεί ευρύτερη νομιμοποίηση στο εγχείρημα και ευκαιρίες για την ανάδειξη νέων προσώπων. Υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των «58» - κάτι που θα επιβεβαιωθεί βάσει πληροφοριών με την απόφαση που θα λάβει η Ολομέλεια της Κίνησης την προσεχή Κυριακή.

karfi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου