Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Στην τρίτη ανοιχτή εκδήλωση της "Πρωτοβουλίας των Πέντε" δημάρχων ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα συμμετάσχει σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 και αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 στην τρίτη ανοιχτή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» δημάρχων, η οποία πραγματοποιείται στην Πάτρα με θέμα «Τοπική Διακυβέρνηση και Ολοκληρωμένη Εξυπηρέτηση του Πολίτη».
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η στρατηγική κατεύθυνση της
«Πρωτοβουλίας των Πέντε» δημάρχων σε θέματα που αφορούν στην οργάνωση των Δήμων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αποτελεσματική παρακολούθηση των διαδικασιών και τον αποτελεσματικό προγραμματισμό υλοποίησης των αποφάσεων.
Θα μιλήσουν οι Πέντε Δήμαρχοι (Καμίνης, Μπουτάρης, Δημαράς, Σκοτινιώτης, Φίλιος,) και ο πρ. Υφυπουργός και Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Σταύρος Μπένος.
Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί οι πέντε Δήμαρχοι θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε κοινή Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου της Πάτρας.
H ημερίδα (Τετάρτη 5/02) και η συνέντευξη τύπου των Πέντε Δημάρχων (Πέμπτη 6/02) θα μεταδίδονται και ζωντανά μέσω  live streaming στη διεύθυνση http://prv5.gr
Υπενθυμίζουμε ότι την «Πρωτοβουλία των Πέντε» αποτελούν οι Δήμαρχοι Γιώργος Καμίνης (Αθηναίων), Γιάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης), Γιάννης Δημαράς (Πατρέων), Πάνος Σκοτινιώτης (Βόλου), Φίλιππος Φίλιος (Ιωαννιτών).
Όπως είναι γνωστό, το εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας των Πέντε», αποτελεί πολιτική παρέμβαση που επικεντρώνεται στον αυτοδιοικητικό χώρο, με στόχο να αποτελέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αιχμή του μεγάλου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την εθνική ανασυγκρότηση, αντιμαχόμενη τη συντήρηση, την ακινησία και την πόλωση. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά αυτής της παρέμβασης, τις θέσεις και τους στόχους της, στον επίσημο ιστότοπο της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» www.prv5.gr.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» έχουν προγραμματιστεί για τη συνέχεια οι εξής εκδηλώσεις:
- Συμμετοχή του πολίτη/κοινωνία πολιτών, στα Ιωάννινα
- Μεταρρύθμιση στην Τ.Α: Οικονομική/διοικητική αυτοτέλεια, στην Αθήνα
Η πρώτη δημόσια ανοιχτή εκδήλωση των «Πέντε», διεξήχθη στις αρχές Νοεμβρίου του 2013 στο Βόλο, με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Πολιτική», και η δεύτερη, στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του Δεκεμβρίου 2013, με θέμα «Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου