Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Από τι πέθανε ο 18χρονος κολυμβητής στη Θεσσαλονίκη

Πισίνα/ Φωτογραφία: INTIME NEWS- ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΑπό παθολογικά αίτια, με πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα να είναι υπό διερεύνηση, κατέληξε ο 18χρονος κολυμβητής, Δημήτρης Παυλογιάννης, στην πισίνα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος» από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου και διενεργήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή του άτυχου αθλητή, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια.
Ωστόσο, τώρα εξετάζεται η πιθανή ύπαρξη καρδιολογικού προβλήματος που θα διαπιστωθεί αν όντως υπήρχε μέσω κι άλλων εξετάσεων.
Οι ειδικοί αναμένουν αποτελέσματα τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων.
Να σημειωθεί πως ο 18χρονος αθλητής κατέρρευσε την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη όπου είχε πάει για αγώνες και μάλιστα είχε κατακτήσει το πρωί της ίδιας μέρα το χάλκινο μετάλλιο.
Ο αθλητής μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.
Σήμερα μάλιστα η Διεύθυνση Νεολαίας Αθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου έχει κηρύξει ημέρα πένθους για τον άδικο θάνατο του 18χρονου.
«Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό Ταξίδι, Δημήτρη», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμος Χαϊδαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, οι ξαφνικοί θάνατοι σε νεαρούς αθλητές οφείλονται συχνά σε καρδιακά αίτια, όπως για παράδειγμα μια μυοκαρδιοπάθεια που δεν τη γνώριζαν οι αθλητές ούτε είχε φανεί σε εξετάσεις.

 iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου