Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Κωνσταντοπούλου: Η απομάκρυνση του Α. Τσίπρα θα είναι το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

3333--6«Η απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία θα είναι το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα» τονίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε άρθρο της στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Την περασμένη εβδομάδα ήταν η τρίτη επέτειος του Δημοψηφίσματος του 2015, στο οποίο ο ελληνικός λαός ψήφισε ΟΧΙ σε άλλη λιτότητα, ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας από τους δανειστές.  Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που πρόδωσε το γενναίο ΟΧΙ του ελληνικού λαού, επισκέφθηκε το Λονδίνο για να παρουσιάσει τη συνθηκολόγησή του με την Τρόικα ως επίτευγμα.
Φανταστείτε πώς ο βρετανικός λαός θα έβλεπε έναν πρωθυπουργό που είχε εκλεγεί για να βάλει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις, ο οποίος, αντίθετα, ιδιωτικοποίησε σχεδόν κάθε κομμάτι της δημόσιας περιουσίας έναν πρωθυπουργό που είχε εκλεγεί για να υπηρετήσει την ειρήνη, ο οποίος, αντίθετα, διευκόλυνε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας και συμφώνησε την πώληση όπλων σε χώρες που κατηγορούνται για διεθνή εγκλήματα, που είχε εκλεγεί για να προστατεύσει τα σπίτια των ανθρώπων, ο οποίος παρακολουθούσε άπραγος την αρπαγή τους από τις τράπεζες, αφήνοντας άστεγους τους ανθρώπους που είχε εκλεγεί για να υπηρετήσει τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας του, ο οποίος αντίθετα, παρέδωσε τη χώρα στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ».
Κάνοντας αναφορά στη δική της συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ ως βουλευτής και πρόεδρος της Βουλής , η κ. Κωνσταντοπούλου επισημαίνει: « Υπήρξα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στη διάρκεια των επτά μηνών της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Τσίπρας υπέγραψε το τοξικό 3ο Μνημόνιο το 2015, πάλεψα σκληρά για να υπερασπιστώ τις κοινοβουλευτικές μας διαδικασίες που εκείνος και η Τρόικα παραβίαζαν.  Παρά τη διαρκή πίεση, αρνήθηκα να παρακάμψω τους δημοκρατικούς μας κανόνες και να αποδεχτώ περισσότερο παράνομο χρέος για το λαό μας.  Μαζί με δεκάδες άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα ΟΧΙ στην τερατώδη συμφωνία. Ο Τσίπρας τότε διέλυσε πρόωρα τη Βουλή για να απαλλαγεί από εμένα και τους διαφωνούντες βουλευτές».
Τέλος, για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει στο άρθρο της: «το Eurogroup επέβαλε στην Ελλάδα στόχους για τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού ύψους 2.2% του ΑΕΠ ή και παραπάνω μέχρι το 2060.  Ο κ. Τσίπρας ψευδώς ισχυρίζεται ότι τον Αύγουστο η Ελλάδα θα κάνει «καθαρή έξοδο» από το Μνημόνιο,: ο ίδιος έχει ήδη νομοθετήσει νέα μέτρα λιτότητας κατ’ εντολή της Τρόικα μέχρι το 2022, έχει αποδεχθεί την επιτήρηση της οικονομίας μέχρι το 2060 και έχει παραδώσει τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας μέχρι το 2114».
Καταλήγοντας η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» υποστηρίζει ότι «η απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία θα είναι το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα».
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου