Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Στον τελικό του Μουντιάλ η Γαλλία!

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίθηκε η Γαλλία η οποία επικράτησε του Βελγίου με 1-0 , μετά από ένα πολύ όμορφο ματς.Το γκολ για τους τρικολόρ πέτυχε με κεφαλιά ο Ουμτιτί, κερδίζοντας στον αέρα τον Φελαϊνί.

Μεσοαμυντικά η Γαλλία ήταν εξαιρετική με τον Καντε στο κέντρο να μασάει σίδερα, έχοντας δίπλα του άξιο συμπαραστάτη τον Ματουιντί. Το Βέλγιο είχε αρκετές καλές στιγμές, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει.
Έτσι οι Γάλλοι επιστρέφουν σε τελικό Μουντιάλ μετά από 12 χρόνια και περιμένουν τον αντίπαλο τους από το ζευγάρι Κροατία – Αγγλία που θα αγωνιστεί αύριο.
Δυναμικό ξεκίνημα από το Βέλγιο, ισορρόπησε η Γαλλία
Στο πρώτο ημίχρονο η Γαλλία ξεκίνησε καλά, ωστόσο το Βέλγιο ανέβασε στροφές και ήταν ισοπεδωτικό για περίπου 30 λεπτά.
Στο 15’ η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για το Βέλγιο, ο Αζάρ έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιορίς.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τον Αζάρ να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο. Στο 19’ ο άσσος της Τσέλσι μετά από μια περίτεχνη ενέργεια σούταρε, με τον Βαράν να διώχνει με το κεφάλι σε κόρνερ.
Στο 20’ ο Ντε Μπρούινε έσκαψε για τον Φελαϊνί, με τον Γιορίς να δυσκολεύεται αλλά απομακρύνει με το ένα χέρι.
Στο 21’ o Γάλλος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Αλντερβέιλερντ κρατώντας στο παιχνίδι την ομάδα.
Μέχρι και το 30 το Βέλγιο ήταν εμφανώς καλύτερο, ωστόσο στο τελευταίο τέταρτο η Γαλλία ισορρόπησε με τον Μπαπέ να ταλαιπωρεί του Βέλγους.
Στο 34 οι Γάλλοι είχαν μια καλή στιγμή όταν ο  Μπαπέ γύρισε την μπάλα στον Ζιρού, ο οποίος αστόχησε.
Στο 39΄η Γαλλία έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπαπέ βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Παβάρ, ο δεξιός μπακ σούταρε, με τον Κουρτουά να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ.
Η συνέχεια δεν είχε κάτι ιδιαίτερο και οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο παρέμειναν στο 0-0.
Χτύπησε στην αρχή, μασούσε σίδερα στη συνέχεια
Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 47’  από το Βέλγιο, όταν μετά από σέντρα του Βίτσελ, ο άφαντος στο πρώτο ημίχρονο Λουκάκου, πήρε την κεφαλιά υπό την πίεση του Βαράν και έστειλε την μπάλα άουτ.
Λίγα λεπτά αργότερα, στο 51’  η Γαλλία έκανε το 1-0 με τον Σάμουελ Ουμτιτί , ο οποίος κέρδισε στον αέρα μετά από κόρνερ, τον Φελαϊνί και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Μετά το γκολ που δέχθηκε στις αρχές του ημιχρόνου, το Βέλγιο έδειχνε στα χαμένα. Είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Γάλλοι με μπροστάρη τον Καντέ αμύνονταν εξαιρετικά και χτυπούσαν με αντεπιθέσεις, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον ταχύτατο Μπαμπέ.
Στο 81’  το Βέλγιο έκανε ένα σουτ με τον Βίτσελ αλλά Γιορίς έδιωξε εύκολα. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρουν.
Αντίθετα δύο καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ είχε η Γαλλία, όταν στο 93’ ο Κουρτουά, σταμάτησε το δεξί σουτ του Γκριεζμάν μέσα από την περιοχή του και στο 96’ το σουτ του Τολισό.
Η Γαλλία κράτησε το 1-0 και προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ μετά από 12 χρόνια, για τρίτη φορά στην ιστορία της. Από τη άλλη η χρυσή φουρνιά του Βελγίου έχασε άλλη μια ευκαιρία για μια διάκριση.
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερνάντεθ, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί (85’ Τολισό), Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (83’ Ν’ Ζονζί).
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Σαντλί (90’ Μπατσουαγί), Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Ντεμπελέ (59’ Μέρτενς), Βίτσελ, Φελαϊνί (80’ Καράσκο), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου