Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Φώφη Γεννηματά: Προχωρούμε μπροστά ενωμένοι

"Η συσπείρωση της βάσης μας μεγαλώνει, σπάμε το δίπολο κάθε μέρα γι αυτό είμαστε στο στόχαστρο" εκτίμησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στην ΕΓ. "Δεν καταλαβαίνουμε όμως από επιθέσεις" πρόσθεσε και τόνισε ότι το Κίνημα δεν απειλείται.

Στίγμα ενότητας της βάσης της κεντροαριστεράς υπό την αιγίδα του Κινήματος Αλλαγής παρά τις πρόσφατες αποχωρήσεις Ποταμιού- Ραγκούση, έδωσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία.
Η κ.Γεννηματά θέλησε να δείξει ότι το ΚΙΝΑΛ διατηρεί τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς και εκτίμησε ότι σπάει το δίπολο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και "δεξιάς" - όρο που χαρακτηριστικά χρησιμοποίησε- γεγονός στο οποίο απέδωσε τις επιθέσεις κατα του Κινήματος.
Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος , κάνοντας λόγο για πρωτοβουλίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα "νέο όραμα" των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, καθώς και στην κατάτμηση της Β Αθηνών, υπέρ της οποίας τάχθηκε αλλά υπό τον όρο να συνδυαστεί με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
"Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μεγάλο κεκτημένο για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού χώρου της Ελλάδας. Δεν απειλείται γιατί έχει εγγυητές τους εκατοντάδες χιλιάδες συνιδρυτές. Προχωρούμε μπροστά ενωμένοι με την δύναμη των προοδευτικών πολιτών. Όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας πολεμούν για να μας μικρύνουν, τόσο θα μεγαλώνουμε. Φέρνουμε το Κίνημα Αλλαγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Θα πάρουμε την εντολή για να διασφαλίσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρα", δήλωσε ειδικότερα χαρακτηριστικά η κ.Γεννηματά.
"Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, τα μηνύματα είναι από παντού θετικά, η συσπείρωση της βάσης μας μεγαλώνει, σπάμε το δίπολο κάθε μέρα γι αυτό είμαστε στο στόχαστρο. Δεν καταλαβαίνουμε όμως από επιθέσεις. Κοιτάμε μπροστά με αίσθημα ευθύνης για την παράταξη και τη χώρα" τόνισε επίσης.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για "δύσκολη περίοδο μετά το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα/Καμμένου" καθώς υποστήριξε ότι: "Οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική. Η ανεπαρκής συμφωνία για το χρέος συντηρεί το κλίμα αβεβαιότητας στις αγορές. θηλιά στο λαιμό και σιδερένια μπάλα στο πόδι. Η έξοδος από την κρίση παραμένει ζητούμενο για την χώρα" και σχολίασε: "Η Ελλάδα μπορεί. Ή Κυβέρνηση δεν μπορεί."
Δήλωσε ότι: "Η παράταξη μας εγγυάται την Εθνική Συνεννόηση, την Πολιτική Σταθερότητα, την Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου" και τόνισε: "Λέμε όχι σε νέο διχασμό. Η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του λαού είναι προϋπόθεση επιτυχίας των στόχων μας."
Η κ.Γεννηματά μάλιστα εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει και προετοιμάζει "εκλογές ακραίας πόλωσης, με ρητορική εμφυλίου, για να συγκρατήσει ότι μπορεί" και πως "η ΝΔ βολεύεται και συμμετέχει σε αυτή την επικίνδυνη επιλογή, επιλέγει το κλίμα ρεβανσισμού", διεκδικώντας διακριτό ρόλο παρά την πόλωση για το Κίνημα.
"Το Κίνημα Αλλαγής δύναμη ευθύνης, ενότητας ,σταθερότητας. Δεν θα αφήσουμε να διχάσουν τον λαό μας. Οι επόμενες εκλογές θα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις της πόλωσης και τις δυνάμεις της συνεννόησης. Απέναντι στους ψεύτες και απατεώνες υπάρχει ο Κίνημα Αλλαγής", δήλωσε.
Όσον αφορά στον Κλεισθένη, η κ.Γεννηματά συμφώνησε με την ανάγκη για ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση, "που δεν διαλύει όμως τους θεσμούς όπως επιδιώκει η Κυβέρνηση, που εξασφαλίζει την Κυβερνησιμότητα" και πρόσθεσε όσον αφορά στην κατάτμηση της Β' Αθηνών και της περιφέρεια Αττικής: "Είναι δίκη μας πρόταση η κατάτμηση μεγάλων περιφερειών και την στηρίζουμε.
Απαιτούμε όμως να έρθει τώρα και διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων των εκλογέων εξωτερικού, θέμα για το οποίο η Κυβέρνηση συνειδητά κωλυσιεργεί." Κατήγορησε επίσης τη ΝΔ ότι υπεραμύνεται του χθες, ενδιαφέρεται μόνο για κομματική καταγραφή δυνάμεων.
Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία με την κατάθεση της πρότασης Νόμου για την μη περικοπή των συντάξεων ( όχι για αναβολή),την 1/1 /2019 καλώντας την κυβέρνηση "να σταματήσει τα παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων και να επιταχύνει την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης μας στη Βουλή" και διαμηνύοντας στο Μοσχάτο πως: "Εκεί θα κριθούν και οι πραγματικές προθέσεις της ΝΔ."
Ανακοίνωσε τη συνέχιση των περιοδειών, με την Κεντρική Μακεδονία επόμενο σταθμό την άλλη βδομάδα και αναφέρθηκε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στην παρουσίαση του "σχεδίου Ελλάδα" στη ΔΕΘ, τη συνέχιση εκδηλώσεων διαλόγου για τα μεγάλα θέματα, όπως την υγεία, την εκπαίδευση, τα προβλήματα της νέα γενιάς, την αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, τον αγροτικό κόσμο, συνδιασκέψεις με αιχμές την ανάπτυξη και το αποκεντρωμένο κράτος στην περιφέρεια και στην Εθνική Συνδιάσκεψη που θα κληθεί να διατυπώσει πριν το τέλος του έτους τους βασικούς άξονες του πολιτικού προγραμματισμού.
"Κλείνω επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, για την πολιτική προετοιμασία μας εν όψει των ευρωεκλογών. Όπως τόνισα και στον Πιερ Μοσκοβισί οι σοσιαλιστές χρειάζονται πρώτα και πάνω από όλα, ένα νέο όραμα και τολμηρές προοδευτικές προτάσεις που να αγγίζουν τους Ευρωπαίους πολίτες. Μακριά από την δεξιά και την συντήρηση, μακριά από το λαϊκισμό και τις πολιτικές λιτότηταςπου έχουν απογοητεύσει και κουράσει τους Ευρωπαίους πολίτες" κατέληξε η κ.Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου