Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τουρισμός: «Κλειδώνει» ο στόχος για το 10%


Ρόδος και Κως κρατούν τα «ηνία» της ανόδου. Ποιοι άλλοι προορισμοί ακολουθούν.
Θερμό το φετινό καλοκαίρι, «θερμότατο» και το σχεδόν διψήφιο ποσοστό των αφίξεων των τουριστών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του επταμήνου Ιανουαρίου - Ιουλίου, το οποίο και «κλείδωσε» στο 9,95%, γεγονός που αποδεικνύει ότι η χώρα μας δεν έχει χάσει ακόμα τους πιστούς της ξένους επισκέπτες.
Σε μία τόσο δύσκολη οικονομικά, πολιτικά, αλλά και κοινωνικά συγκυρία, οι τουριστικοί φορείς επιβεβαιώνονται για τις αρχικές τους εκτιμήσεις, οι οποίες περιλάμβαναν το στόχο του 10%, ο οποίος και επιτεύχθη.

Με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) να μιλούν από μόνα τους, οι τουρίστες και κυρίως οι Άγγλοι, οι Γερμανοί και οι Ρώσοι επέλεξαν και φέτος Ελλάδα με τον Αύγουστο να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη!
«Πρωταγωνιστές», όπως και πέρυσι, για ακόμα μία χρονιά τα νησιά Ρόδος και Κως με άνοδο των αφίξεων κατά 28,2% και 26,2%, αντίστοιχα.
Ακολουθούν το Ηράκλειο με 14,4%, τα Χανιά με 8,52% αλλά και η Θεσσαλονίκη με 11,77%.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι επόμενος σταθμός ενημέρωσης του τουριστικού κλάδου θα αποτελέσουν τα επίσημα στοιχεία για την πορεία των τουριστικών εσόδων, για τα οποία οι παράγοντες της εν λόγω αγοράς υποστηρίζουν ότι αύξηση 10% στα έσοδα, ισοδυναμεί με αύξηση 1% στο ΑΕΠ της χώρας, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει ότι ο τουρισμός αποτελεί το πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη.

Στ. Μαλαίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου