Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Barroso: "Βήμα προόδου" οι προτάσεις Merkel -Sarkozy

Οι προτάσεις των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας για την οικονομική διακυβέρνηση είναι ένα "ευπρόσδεκτο βήμα προόδου" προς τον στενότερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ, αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso σε κοινή δήλωση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Olli Rehn.

"Οι προτάσεις που παρουσίασαν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Sarkozy και η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel αποτελούν ένα ευπρόσδεκτο βήμα προόδου στις κοινές μας προσπάθειες να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ", σημειώνεται στην ανακοίνωση.



"Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε έχουν κάνει ακόμη πιο σαφές ότι ένα κοινό νόμισμα συνεπάγεται την κοινή ευθύνη και απαιτεί στενότερο συντονισμό των οικονομικών πολιτικών", προσθέτουν.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν ταυτόχρονα ότι "μια πιο τακτική μορφή με μεγαλύτερη συχνότητα για τις συνόδους της ζώνης του ευρώ, με το συμβούλιο να διαθέτει μόνιμο προεδρεύοντα, θα συμβάλει σε πιο σταθερή και ισχυρή πολιτική ηγεσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου