Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: «Όλες οι μπίλιες στη ρουλέτα και δεν θα καθίσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου»


Στο 5,3% θα φθάσει φέτος στο ανώτατο πεδίο της η ύφεση και σε 2% έως 2,3% το 2012, όπως προέβλεψε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ επιφυλάξεις για το ενιαίο μισθολόγιο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (!) Παντελής Οικονόμου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι «όλες οι μπίλιες είναι μέσα στη ρουλέτα και δεν θα καθίσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου» αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την ευρωπαϊκή λύση στο ελληνικό πρόβλημα, ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκαλούν στην Ευρώπη οι ανακολουθίες της Αθήνας.

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει άλλο κλίμα στις διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσπιστία στην Ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και απέκλεισε νέα μέτρα που θα έχουν επιπτώσεις, όπως χαρακτηριστικά είπε, στην πραγματική οικονομία και στην περαιτέρω εκτίναξη της ύφεσης.

Αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για το μισθολόγιο, καθώς εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις, ενώ χαρακτήρισε τον όλο χειρισμό του θέματος «ανησυχητικό».

«Να προχωρήσουμε την εργασιακή εφεδρεία χωρίς δισταγμούς και γρήγορα, ο κόσμος είναι μαζί μας», τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας συμφώνησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πατήσει γκάζι, αλλά με προσοχή, όπως είπε, γιατί «δεν πρέπει να παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων».

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η τοποθέτηση του Υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση ότι χρειάζεται «προληπτική πολιτική για τις κοινωνικές αντιδράσεις» με τον πρωθυπουργό να σημειώνει στο κλείσιμό του «να συγκρουστούμε με νοοτροπίες και όχι με ανθρώπους» - χαρακτηριστικό της ανησυχίας που υπάρχει στην κυβέρνηση για τις κοινωνικές αντιδράσεις.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου