Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Απειλή για το εξάμηνο η συνέχιση των καταλήψεων


Αντιμέτωποι με απώλεια του εξαμήνου θα βρεθούν οι φοιτητές που θα συνεχίσουν τις καταλήψεις προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σημειώνοντας ότι "κάθε αγώνας έχει και το κόστος του".

Απειλή για το εξάμηνο η συνέχιση των καταλήψεων
Η υπουργός κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να αποδείξει ότι δεν αποφασίζουν οι μειοψηφίες και χαρακτήρισε ύβρη στη Δημοκρατία τις ενστάσεις που κάνουν λόγο για αλλαγή του νόμου.
"Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις. Όλοι πρέπει να αναλάβουν το κόστος του αγώνα...
τους", επισήμανε η υπουργός Παιδείας, σχετικά με τις καταλήψεις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Τόνισε ότι αν δεν γίνουν μαθήματα 13 εβδομάδων, τότε αυτά πρέπει να γίνουν σε άλλο χρόνο. Διαφορετικά ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις σε μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί επί 13 εβδομάδες.
Ειδικότερα, η κ. Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στο νόμο, είπε ότι είναι στη διάθεση κάθε συγκλήτου ή φοιτητικού συλλόγου που θα την προσκαλέσει για περαιτέρω διευκρινίσεις επί της εφαρμογής του. Υπογράμμισε δε, ότι είναι αδιανόητο να ζητείται η αλλαγή ενός νόμου, ο οποίος μόλις ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία της Βουλής.
Πενήντα ερωτήσεις - απαντήσεις για όλα
Η υπουργός έκανε λόγο για ψέματα και παρανοήσεις στον νόμο και γι' αυτό έδωσε στη δημοσιότητα 50 ερωτήσεις-απαντήσεις, που διευκρινίζουν πολλά ζητήματα, ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι δεν επιβάλλονται δίδακτρα και δεν καταργούνται τα συγγράμματα.
Σχετικά με το ακαδημαϊκό άσυλο, τόνισε ότι είναι σαφές ότι ισχύει. Πρόσθεσε, όμως, ότι το πρόβλημα των πανεπιστημίων δεν είναι το άσυλο. Τα ίδια ιδρύματα καλούνται να αποδείξουν ότι δεν αποφασίζουν οι μειοψηφίες και αν οι αποφάσεις για καταλήψεις έχουν ληφθεί από μειοψηφίες, αυτές έχουν και κόστος και οφέλη, ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.
Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με το πρόβλημα των σχολικών βιβλίων, που σε πρώτη φάση θα αντιμετωπιστεί με φωτοτυπίες, τόνισε ότι δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι οικογένειες, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των σχολικών επιτροπών.
Αντίδραση ΚΚΕ
Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη της υπουργού Παιδείας επισήμανε ότι η απάντηση στις συκοφαντίες και τις απειλές που εκτοξεύει η κ. Διαμαντοπούλου για να επιβάλει τον αντιδραστικό νόμο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν είναι υπόθεση μόνο των φοιτητών, αλλά πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει, πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός για να μη γίνει αποδεκτή η λειτουργία σχολείων με τεράστιες ελλείψεις και η μεταφορά του κόστους στους γονείς.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου