Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αεροπορική τραγωδία: Ξεκληρίστηκε ολόκληρη ομάδα χόκεϊ



Αεροπορική τραγωδία: Ξεκληρίστηκε ολόκληρη ομάδα χόκεϊΣυγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη η αεροπορική τραγωδία στην Ρωσία, στην οποία σύμφωνα με τους νεώτερους απολογισμούς του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων έχασαν την ζωή τους 44 άνθρωποι. Από το δυστύχημα ουσιαστικά ξεκληρίστηκε μια από τις κορυφαίες ομάδες χόκεϊ της Ρωσίας, της  Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ που πήγαινε στην Λευκορωσία για φιλικό τουρνουά.


Ανάμεσα στα θύματα δεν ήταν μόνο ρώσοι αθλητές αλλά και αρκετοί ξένοι επαγγελματίες παίκτες που αγωνίζονταν με την ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και γνωστά ονόματα του χόκεϊ όπως ο σουηδός χρυσός ολυμπιονίκης Στέφαν Λιβ, ο γερμανός διεθνής Ρόμπερτ Ντίτριχ, οι τρείς πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές με την εθνική ομάδα της Τσεχίας Γιαν Μάρεκ, Κάρελ Ράσουνεκ και Γιόζεφ Βάσιτσεκ, ο σλοβάκος διεθνής Πάβολ Ντέμιτρα αλλά και πολλοί παίκτες που στο παρελθόν είχαν αγωνιστεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ  NFL.

Το επιβατικό αεροσκάφος τύπου Yakοvlev-42 τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Τούλοσνα στο Γιάροσλαβ, αρκετά χιλιόμετρα βορείως της Μόσχας.

Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, που σημειώθηκε στις 16:05 τοπική ώρα (15:05 ώρα Ελλάδας) δεν είναι ακόμη γνωστά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συντριβή επέζησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ρωσικά ΜΜΕ δύο άνθρωποι, ένα μέλος του πληρώματος και ο παίκτης του χόκεϊ Αλεξάντρ Γκαλίμοφ. Ο τελευταίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή του, όπως δήλωσε συγκλονισμένη η σύζυγός του Μαρίνα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Aίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των ρωσικών αρχών έκανε λόγο για 36 νεκρούς, περιλαμβανομένων των μελών της ομάδας χόκεϊ της Λοκομοτίβ, που είχε κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν (1997, 2002, 2003).

Και ήδη έχουν αρχίσει τα ερωτήματα αναφορικά με το πώς τελικά ο αριθμός αυτός αυξήθηκε μέσα σε λίγες ώρες στους 44...

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου