Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Εγκαίνια βιολογικού στον Λαγκαδά από τον Πατριάρχη


Picture 0 for Εγκαίνια βιολογικού στον Λαγκαδά από τον Πατριάρχη
Το σταθμό βιολογικού καθαρισμού Λαγκαδά, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που θα λειτουργήσει στην ευρύτερη περιοχή,  εγκαινίασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε το σταθμό βιολογικού καθαρισμού σημαντικό έργο, που, όπως είπε, θα συμβάλει καθοριστικά στο να αποκτήσει η Κορώνεια την παλιά της αίγλη, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρύπανσης επισήμανε ότι οι κάτοικοι της γης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ζουν σε αρμονία με το Θεό και τη φύση,
όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με εκπροσώπους φορέων της πόλης, παρά το γεγονός ότι η κατασκευή του είχε ολοκληρωθεί το 2002 μέχρι σήμερα δεν λειτουργούσε, καθώς δεν είχε προβλεφθεί η σύνδεσή του με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται από τη ρύπανση η περιοχή, και κυρίως η λίμνη Κορώνεια στην οποία κατέληγαν τα αστικά βοθρολύματα.
Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το Ερευνητικό Ινστιτούτου για τη Νόσο του Alzheimmer, Λοιπών Εκφυλιστικών Παθήσεων του Εγκεφάλου και Μελέτης του Γήρατος, στον οικισμό Ηράκλειο του Δήμου Λαγκαδά, καθώς επίσης και την αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».
Νωρίτερα, χοροστάτησε σε δοξολογία που τελέστηκε στην εκκλησία της νεομάρτυρος Κυράννης Όσσας, ενώ ακολούθησε παρουσίαση της πανομοιότυπης έκδοσης της χειρογράφου ακολουθίας της αγίας Κυράννης, στο δημοτικό διαμέρισμα Όσσας. Το μεσημέρι παρατέθηκε προς τιμή του γεύμα, στο μοναστήρι Αγίας Τριάδας Πέντε Βρυσών, ενώ ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το απόγευμα το ιερό προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στο Δερβένι Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το μουσείο και τη βιβλιοθήκη του ιδρύματος «Φάρος Λειτουργικής Παραδόσεως και Πολιτισμού», της μητρόπολης Λαγκαδά.
Αύριο το πρωί, θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για το Φανάρι, ολοκληρώνοντας την πολυήμερη επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ανάληψη του οικουμενικού θρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου