Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δημόσια κτίρια - Έχτισαν με τούβλα την είσοδο της ΕΥΑΘ!


  
Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δημόσια κτίρια - Έχτισαν με τούβλα την είσοδο της ΕΥΑΘ!
Από πολύ νωρίς το πρωί, άρχισαν σήμερα οι καταλήψεις των υπουργείων. «Έχτισαν» την πόρτα των Κεντρικών Γραφείων της ΕΥΑΘ!

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αποκλεισμένα είναι τα υπουργεία Οικονομικών, Γεωργίας, Ανάπτυξης, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι χτίζουν έναν τοίχο έξω από την είσοδο της
ΕΥΑΘ.

H κατάληψη στα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα (Νίκης και Καραγιώργη Σερβίας) πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών. Η ΟΣΥΟ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα πραγματικό πογκρόμ εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων με κυρίαρχα την κατάργηση υπηρεσιών, τη συρρίκνωση οργανικών μονάδων, την εργασιακή εφεδρεία – απόλυση και την μείωση των αποδοχών μέσα από το νέο μισθολόγιο και ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

«Έχτισαν» την πόρτα των Κεντρικών Γραφείων της ΕΥΑΘ!

Με τούβλα έχτισαν σήμερα την πόρτα των κεντρικών γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Η κατάληψη ξεκίνησε στις 6 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι και τις 2.30 το μεσημέρι, ενώ με την κίνησή τους οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ φρενάρουν ουσιαστικά και τον διαγωνισμό που τρέχει για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της επιχείρησης, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΥΑΘ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, Δημήτρης Βασιλειάδης.

Στη 1.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση θα έχουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Πάντως, εισήγηση του κ. Βασιλειάδη θα είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με τη μορφή καταλήψεων και μάλιστα διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου