Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΣΥ: Συνδικαλιστές ΔΕΚΟ υποκαθιστούν τις διοικήσεις



Tην ανάγκη να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, τονίζει η Δημοκρατική Συμμαχία, στηλιτεύοντας το σημερινό αποκλεισμό της εισόδου του κεντρικού κτηρίου της Εταιρείας από συνδικαλιστές.
Όπως υπογραμμίζει η ΔΗΣΥ με αφορμή το σημερινό χτίσιμο της εισόδου των γραφείων της ΕΥΑΘ, οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ έχουν εδώ και χρόνια υφαρπάξει το δικαίωμα να ακυρώνουν και να υποκαθιστούν τις διοικήσεις τους, στο όνομα μίας ψευδεπίγραφης κοινής ωφέλειας.
«Οι συνδικαλιστές της ΕΥΑΘ αποφάσισαν, σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ, να χτίσουν με τούβλα την είσοδο των γραφείων της εταιρίας, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αποκρατικοποίησή της. Από τη δική τους πλευρά οι φορείς της "συντεταγμένης" πολιτείας, δηλαδή η κυβέρνηση που κρατάει στα χέρια της το 74% της εταιρίας, το διοικητικό συμβούλιο που υποτίθεται ότι φέρει την ευθύνη έναντι των μετόχων και των πελατών, δηλαδή όλων των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, η δικαιοσύνη ως θεματοφύλακας της νομιμότητας και τα πολιτικά κόμματα που εξέθρεψαν και συνεχίζουν να διατηρούν στις τάξεις τους τους υποτροπιάζοντες πρωτεργάτες αυτής της ιστορίας, κάθονται και κοιτούν άπραγοι», παρατηρεί σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.
Αφού κατηγορεί για τη στάση τους στο θέμα τον Πρωθυπουργό -που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ως αντιπολίτευση πόζαρε με το μπλουζάκι «δεν πωλείται»- τον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, καθώς και τη διοίκηση της εταιρίας που όπως σημειώνει, «δείχνει να βολεύεται από τη στάση των συνδικαλιστών», η ΔΗΣΥ επισημαίνει πως μετά από τόσες παλινωδίες η μετοχή της εταιρείας «έχει πάει στα τάρταρα, γεγονός που δίνει άλλοθι για νέες καθυστερήσεις».
Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχαί ζητεί να υπάρξει άμεσα δράση: «Ο τοίχος του αίσχους να πέσει, χωρίς καθυστέρηση. Και πρέπει να προχωρήσει, χωρίς άλλο, η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Η άνευ όρων παράδοσή της στους συνδικαλιστές και το ΠΑΜΕ είναι ο βασικότερος λόγος που συνηγορεί σε αυτήν την προτεραιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου