Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Α. Μακρυπίδης: «Αυτό δεν είναι μισθολόγιο, αλλά φτωχολόγιο»


Δριμύτατη κριτική στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μισθολογικές, φορολογικές και εργασιακές ρυθμίσεις άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα της εθνικής συλλογικής σύμβασης αποτελεί «κόκκινη γραμμή». 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής είπε «να μην περάσει καν από την σκέψη μας και θέμα για την ΕΣΣΕ, αλλά και η ρύθμιση για κατάργηση κλαδικών συμβάσεων δυστυχώς οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα και εργοδοτική αυθαιρεσία. Τορπιλίζουμε τα θεμέλια της συνεργασίας και της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «ο δημόσιος τομέας είναι και παραμένει βασικός πυλώνας, που παρέχει υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και μπορεί να είναι ο βασικός πυλώνας για την έξοδο από την κρίση… αυτό που φέρνετε είναι φτωχολόγιο και όχι μισθολόγιο, γιατί περικόπτονται κατά 50% οι αμοιβές».

Χαρακτήρισε την εφεδρεία ως «ανάλγητη απόφαση και σκληρό μέτρο», το οποίο ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα συνταγματικότητας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην εφαρμογή των αποφάσεων, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται σκληρότερα μέτρα.

Ήπια κριτική άσκησε και ο κ. Κώστας Γείτονας, ο οποίος ανέφερε ότι «υπάρχουν ζητήματα που θέλουν βελτίωση. Πρέπει να δούμε το θέμα πολυτέκνων. Στα εργασιακά μπορεί να ανοίξει ασκός Αιόλου με τις επιχειρησιακές συμβάσεις... να μην θίξουμε τον δείκτη ασφάλειας εργαζομένων», ενώ σημείωσε: «Θέλω να δω ποιο θα είναι αυτό το όργανο που θα κάνει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο εφαρμογής του βαθμολογίου - μισθολογίου, γιατί αν είναι ελεγχόμενο, θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό»...



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου