Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

«Ομηροι» φοιτητών καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης


«Ομηροι» φοιτητών παρέμειναν για δέκα ώρες χθες, είκοσι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ομάδα φοιτητών τους κράτησε κλειδωμένους εντός του Φυσικού Τμήματος στο Ηράκλειο, διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο να οριστεί εμβόλιμη εξεταστική σε αναπλήρωση εκείνης που χάθηκε λόγω καταλήψεων.
Η ασυνήθιστη αυτή «ομηρία» διήρκεσε έως τις 2.30 τα ξημερώματα και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου χαρακτηρίζει ως απολύτως ανακριβείς τις πληροφορίες περί εφόδου της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, καθώς και περί παρέμβασης του Πρύτανη Ευρ. Στεφάνου με αποτέλεσμα να μη γίνουν συλλήψεις.
Όσον αφορά στα περί άσκησης αυτεπάγγελτης δίωξης κατά παντός υπευθύνου, που αναφέρουν ορισμένα δημοσιεύματα, επισημαίνεται ότι ο Πρύτανης ήρθε σε άμεση επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο είναι επίσης αναληθές.
Σε κάθε περίπτωση, το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό. «Η προσπάθεια των φοιτητών αυτών να επιβάλουν με βάναυσο τρόπο την λήψη συγκεκριμένης απόφασης από την γενική συνέλευση του Τμήματος παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατίας και νομιμότητας», υπογραμμίζουν οι καθηγητές.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου