Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση Σηφουνάκη


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της Εκκλησίας η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη για πλήρη περικοπή της μισθοδοσίας του κλήρου.

Η Εκκλησία έδωσε το 96% της περιουσίας της στο Κράτος για να γίνουν Νοσοκομεία και ιδρύματα, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για μείωση ή διακοπή της μισθοδοσίας. Οι κληρικοί υφίστανται και αυτοί μειώσεις στους μισθούς τους όπως όλοι οι εργαζόμενοι».
 
Για σφάλμα που απομειώνει το κύρος και την αξιοπιστία της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Πειραιώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στην πρόταση του Νίκου Σηφουνάκη.

«Οπλισμένοι με μόνο το θράσος της άγνοιάς τους ευτελίζονται, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν η Εκκλησία δεν έχει νομίμους τίτλους κυριότητος», υπογραμμίζει ο κ. Σεραφείμ και προσθέτει, «η διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου θα είναι εφικτή εάν η ελληνική Πολιτεία επιστρέψει την εκκλησιαστική περιουσία ή αποζημιώσει την Εκκλησία».
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου