Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Παράδεισος" offshore εταιρειών που οφείλουν εκατομμύρια ευρώ έγινε η Θεσσαλονίκη!


Ούτε μία, ούτε δύο είναι οι offshore εταιρείες που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη και οφείλουν όχι ευκαταφρόνητα ποσά στην εφορία. Η μία από αυτές, μάλιστα, θεωρείται εταιρεία "φάντασμα"

Ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, Ν. Λέκκας, μιλώντας στο «Βήμα FM 99,5» ανέφερε πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 14 offshore εταιρείες, οι οποίες μάλιστα οφείλουν στο κράτος φόρους συνολικού ύψους 26 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, δύο από αυτές τις εταιρείες δεν διέθεταν καν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, αν και είχαν υποχρέωση να αποκτήσουν.
Ο κ. Λέκκας τόνισε πως "το τρομερό που υπάρχει είναι οι 14 offshore εταιρείες στη Θεσσαλονίκη: στην (ΔΟΥ) ΦΑΕΕ Θεσσαλονίκης, στην Κασσάνδρα, στον Πολύγυρο και υπάρχουν στη Β' Κατερίνης. Είναι 14 εταιρείες", όπως εξήγησε, "για τις οποίες ο οφειλόμενος φόρος χωρίς τις προσαυξήσεις φθάνει τα 26 εκατ. ευρώ και δύο εξ αυτών στερούνται ΑΦΜ. Δηλαδή, δεν θα τις έβρισκε κανείς, φαντάσματα! Ειδικότερα μία που είναι στον Πολύγυρο έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο 21 εκατ. ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου