Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ενταση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα γεγονότα της Υδρας.Αναταράξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ


Ενταση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα γεγονότα της Υδρας
Σήμερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, απηύθυνε έκκληση στα στελέχη του κόμματος να μην διατυπώνουν προσωπικές απόψεις για την οικονομία: «Στελέχη με πίσω τους πολλούς αγώνες, στελέχη για τους οποίους οι νεότεροι τούς χρωστάμε πάρα πολλά, θα πρέπει αυτήν τη στιγμή να μη μπαίνουν σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αδικηθεί η αγωνία τους, να παρουσιαστεί ως αυτοπροβολή, αντί να παρουσιάζεται ως απόπειρα διατύπωσης μιας επεξεργασμένης συλλογικά εναλλακτικής πρότασης.
Έχουμε όργανα συλλογικά και αυτού του είδους οι πολιτικές αυτήν τη στιγμή, ενώ η χώρα είναι χρεοκοπημένη, δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Κάνω έκκληση σε όλους μας, σε όλα τα στελέχη, πρώτης, δεύτερης γραμμής, ότι υπάρχουν τα όργανα, ας μη σπεύδουνε με δηλώσεις, επιστολές ή με προσωπικά δελτία τύπου» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Δούρου.
Η ίδια χαρακτήρισε τις επισκέψεις Αβραμόπουλου- Σαμαρά στο Βερολίνο ως ένδειξη υποταγής, ενώ είπε για την οικονομία ότι «η επιμήκυνση της προσαρμογής, αλλά με σταθερή την καταστροφική συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης, δε θα είναι τίποτε άλλο παρά σαν να μας προσφέρουν ένα μακρύτερο σκοινί για να κρεμαστούμε».
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούληςσχολίασε χθες με δηκτικό τρόπο τα συμβάντα της Υδρας γράφοντας στο twitter τα εξής: «Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες. Όχι στη μνημονιακή πολιτική, την ασυλία των ισχυρών, την άδικη φοροκαταιγίδα. Αλλά και καμία ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Ύδρας.»

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Βήμα 99,5) ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε ότι όσο δεν περιορίζεται η φοροδιαφυγή, «τόσο θα πληρώνουν τα κορόιδα οι φορολογούμενοι καλώντας μάλιστα τις Αρχές «να περάσουν και απέναντι στο Πόρτο Χέλι», όπου τα περισσότερα ακίνητα είναι δηλωμένα σε off shore εταιρείες. «Ας πάνε να ελέγξουν και τη ΔΟΥ της περιοχής» είπε.
Ο κ. Παπαδημούλης δεν σχολίασε τα όσα ανάφερε για το θέμα ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας: «Δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο για την προσωπική άποψη του τοπικού μας βουλευτή. Όταν βρεθούμε με τον κ. Δρίτσα, ο οποίος δεν είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για την οικονομική μας πολιτική, έχω να του κάνω αρκετές παρατηρήσεις».
Χθες ο κ. Δρίτσας σε γραπτή του ανακοίνωση κατήγγειλε την κυβέρνηση για «σόου αυταρχισμού» με την παρουσία ΜΑΤ στο νησί κάνοντας λόγο για καρικατούρα φορολογικού ελέγχου, που προκάλεσε την αγανάκτηση των Υδραίωνν και τονίζοντας ότι «αυτό δεν είναι επιχείρηση χτυπήματος της φοροδιαφυγής αλλά «μια ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου