Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Απαξιώνουν τα φωτοβολταϊκά;



Η λήψη μεμονωμένων και επιλεκτικών μέτρων θα είναι «πυροσβεστικού» και κατά συνέπεια μη βιώσιμου χαρακτήρα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδας (ΑΣΠΗ), με αφορμή τα μέτρα του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα φωτοβολταϊκά.

Ο Σύνδεσμος, στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι τα επίπεδα των νέων feed in Tariffs, σε συνδυασμό με τον ακριβό και δυσεύρετο δανεισμό και τους υψηλούς συντελεστές φορολογίας εισοδήματος και μερισμάτων, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι οδηγούν τον κλάδο των φωτοβολταϊκών σε επενδυτική απραξία και απαξίωση.
Ως προς τις άμεσες συνέπειες που θα υποστούν οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις του κλάδου και κατ' επέκταση οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές, είναι περισσότερο από προφανείς.
Στα μέτρα που φημολογούνται, συμπεριλαμβάνονται η φορολόγηση της ηλεκτροπαραγωγής των εν λειτουργία μονάδων φωτοβολταϊκών, η οποία σε συνδυασμό με τους υφιστάμενους συντελεστές φόρου εισοδήματος και φόρου μερισμάτων καταλήγει να είναι υπέρμετρη και η σμίκρυνση της 18μηνης προθεσμίας υλοποίησης που έχουν στη διάθεσή τους οι επενδυτές με τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις με τον ΛΑΓΗΕ.
Και τα δύο αυτά μέτρα, είτε άμεσα είτε έμμεσα, αποτελούν μονομερή τροποποίηση των ήδη υπογεγραμμένων συμβάσεων.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου