Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση Τσίπρα για να αποφευχθεί ο «εμφύλιος»

 Παρέμβαση Τσίπρα για να αποφευχθεί ο «εμφύλιος»
Την πυροσβεστική παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε ο «εμφύλιος» που ξέσπασε μεταξύ στελεχών του κόμματος, που ήρθαν σε δημόσια αντιπαράθεση με φόντο τα περί χρεοκοπίας και τα γεγονότα στην Ύδρα.
Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βουλευτή και επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, του οποίου οι θέσεις στηρίχθηκαν από τους κ.κ. Δημήτρη Στρατούλη και Τάσο Κουράκη.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε και με
τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, που με επιστολή του προς τους βουλευτές και την ηγεσία του κόμματος έθεσε το ζήτημα των δηλώσεων των κ.κ. Λαφαζάνη, Στρατούλη και Κουράκη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και το ευρώ, ζητώντας παράλληλα τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Μάλιστα, ο κ. Μητρόπουλος στην πολυσέλιδη επιστολή του αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ιδεολογικού προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι στόχοι του Αλ. Τσίπρα
Με την παρέμβασή του, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της δημόσιας αντιπαράθεσης, θέλοντας επίσης να στείλει σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της ενοποίησής του.
Ωστόσο, οι διάφορες τάσεις και συνιστώσες έχουν τη βούληση να συνεχίσουν την αντιπαράθεση, αρχής γενομένης από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, ενώ στο επίκεντρο αναμένεται ότι θα τεθούν και ζητήματα ιδεολογίας, στρατηγικής και φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένταση και για την Ύδρα
Την ίδια ώρα, βαρύ είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου και για τον βουλευτή του κόμματος κ. Θεόδωρο Δρίτσα, που επέρριψε τις ευθύνες για τα γεγονότα στην Ύδρα στην κυβέρνηση και τα ΜΑΤ, χωρίς να καταδικάζει τη φοροδιαφυγή, σε αντίθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, που στο λογαριασμό του στο twitter ανήρτησε το μήνυμα «Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές».
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου