Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Θα αποκτήσει Συμπαραστάτη ο δημότης Θεσσαλονίκης;

Σε σίριαλ έχει μετατραπεί η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη στο δήμο Θεσσαλονίκης. Προσπάθειες για εκλογή γίνονται από την αρχή του έτους, ωστόσο
η διαδικασία "κολλάει" και συνεχώς αναβάλλεται. Στην προηγούμενή του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατέληξε σε τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» και ο "εκλεκτός" θα αναδειχθεί μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων που επικράτησαν, στην επόμενη συνεδρίαση του
συμβουλίου.
Στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου υποβλήθηκαν συνολικά δεκατρείς αιτήσεις από τους ακόλουθους υποψήφιους: Αθανάσιο Αλμπάντη, νομικό, Μαρία Αυγερινού, νομικό, Σταύρο Γαλάνη, πτυχιούχο Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Δασκάλου, επιχειρηματία, Νικόλαο Καρακώστα, δικαστικό υπάλληλο, Ευριδίκη Καρατζά, διπλωματούχο Επαγγελματικής Κατάρτισης, Βενετία Κουλάλη-Μυρώνη, νομικός, Γρηγόριο Κουτράκη, νομικό, Γιώργο Λυσσαρίδη, μαθηματικό, τ. Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού και τ. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Μαύρη, πολιτικό μηχανικό, Σταύρο Παρίση, ψυχολόγο, Χαράλαμπο Τσιρκινίδη, πτυχιούχο Νομικής Σχολής, υποστράτηγο Ε.Α. και Ευστάθιο Τσομίδη, νομικός.
Οι τέσσερις επικρατέστεροι ήταν οι: Γιώργος Λυσσαρίδης 26 ψήφους, Χαράλαμπος Τσιρκινίδης 8 ψήφους, Βενετία Κουλάλη-Μυρώνη 4 ψήφους και Ευστάθιος Τσομίδης 3 ψήφους.
Σύμφωνα με το πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπει ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» απαιτείται διευρυμένη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 33 ψήφοι. Έτσι, στην επόμενη συνεδρίαση θα γίνει επαναληπτική ψηφοφορία.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου