Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Oμογενής εφευρέτης σε αποστολή της Αυστραλίας



Στην αποστολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας, που ταξίδεψε στοΝτιτρόιτ, έδρα των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών του κόσμου, συμμετείχε ο ομογενής επιχειρηματίας και ειδικός συστημάτων πληροφορικής, Γιώργος Πάρθημος.

Βασικός στόχος της αποστολής ήταν να πεισθούν τα στελέχη των General Motors, Ford και Toyota ότι μπορούν να αποτελέσουν μέρος των επομένων γενιών αυτοκινήτων, που παράγουν οι εταιρείες τους. Ως εκ τούτου, τα κριτήρια επιλογής της δεκαμελούς επιχειρηματικής αποστολής, της οποίας ηγήθηκε ο τέως πρωθυπουργός τηςΒικτώριαςSteve Bracks, ήταν -μεταξύ άλλων- κατά πόσο πρωτοπόρα και ανταγωνιστικά είναι τα προϊόντα που εμπορεύονται ή κατασκευάζουν οι εταιρείες των συμμετεχόντων.



Επισημαίνεται, ότι Γιώργος Πάρθημος είναι ο εφευρέτης και επιχειρηματίας της πλατφόρμας διαδικτυακού ραδιοφώνου αυτοκινήτων «miRoamer», και όπως δήλωσε στον «Νέο Κόσμο», η συμμετοχή τους στην αποστολή άνοιξε στον ίδιο και στο προϊόν του «μεγάλες πόρτες».

Η επιχείρηση «miRoamer», που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στη Μελβούρνη, θεωρείται μία από τις πλέον πρωτοπόρες επιχειρήσεις τεχνολογικών προϊόντων και είναι μέλος του παγκοσμίου κονσόρτσιουμ «γιγάντων» του χώρου, GENIVI. Η ομογενειακή εταιρεία έχει αναπτύξει το διαδικτυακό ραδιόφωνο για αυτοκίνητα, μία πρωτοποριακή πλατφόρμα που έχει ήδη εισαχθεί στην αγορά της Ευρώπης.

Στο κονσόρτσιουμ ανήκουν μόνο 52 εταιρείες, απ' όλο τον κόσμο, κολοσσοί στην αγορά κινητής, διαδικτυακής τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανίας. Μεταξύ αυτών, οι «Intel», «BMW», «Mitsubishi», «General Motors, «Pioneer», «ΝΕC», «ΝOKIA» κ.ά. 

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Πάρθημος, η συνεργασία με την GENIVI, ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή των microchips των ιντερνετικών ραδιοφώνων της «miRoamer» από την «Intel» και θα εγκατασταθούν στην πλειοψηφία των οχημάτων που παράγουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες-μέλη του κονσόρτσιουμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου