Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

BEΝΙΖΕΛΟΣ:Οποιο υλικό είχε δοθεί σε εμένα από τον Διώτη βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης


Οποιο υλικό είχε δοθεί σε εμένα από τον Διώτη βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης
Τον κίνδυνο να εκτεθεί διεθνώς η χώρα και να ακυρωθεί η προσπάθεια για σύναψη διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία με στόχο τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σχετικά με τη δημόσια συζήτηση για τη «λίστα Λαγκάρντ»
Τον κίνδυνο να εκτεθεί διεθνώς η χώρα και να ακυρωθεί η προσπάθεια για σύναψη διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία με στόχο τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σχετικά με τη δημόσια συζήτηση για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει στη δήλωσή του ότι τον Αύγουστο του 2011, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Οικονομικών, ενημερώθηκε από τον κ. Διώτη για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ.
«Ο κ. Διώτης με ενημέρωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει ατύπως κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτή και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Διώτης εκτίμησε ότι τελείται σοβαρό ποινικό αδίκημα στο οποίο ο ίδιος, ως πρώην εισαγγελικός λειτουργός, δεν μπορούσε να συμπράξει και ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την άποψη του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ. «Οποιο υλικό είχε δοθεί σε εμένα ατύπως από τον κ. Διώτη και όπως ακριβώς μου δόθηκε βρίσκεται ήδη στα χέρια της κυβέρνησης που γνωρίζει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Υπογραμμίζει επίσης ότι την περίοδο εκείνη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν -και εξακολουθεί να είναι- η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Ελβετίας για την πλήρη φορολόγηση όλων των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία κατά το πρότυπο παρόμοιων συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τη Γερμανία και το Ην. Βασίλειο.
«Η συμφωνία αυτή ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα έχει πραγματικό και όχι επικοινωνιακό αντίκρισμα για τα δημόσια έσοδα, δηλαδή για τον ελληνικό λαό» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Αντιδράσεις και βέλη
Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, κατά του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Τα βέλη του εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, σημειώνοντας ότι είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ και δεν ενημέρωσαν τη Βουλή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά καθώς επί δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις «η λίστα αυτή βρισκόταν στα χέρια ενός και μόνο αρχηγού πολιτικού κόμματος», υπονοώντας τον κ. Βενιζέλο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν αξιοποίησε τη λίστα την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας διερεύνησαν τα ανάλογα στοιχεία.
Η ΔΗΜΑΡ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, αναφέρει σε δήλωσή του ότι με το «μη νόμιμο» αρχείο η Ισπανία εισέπραξε 6 δισ. ευρώ, η Ιταλία 570 εκατομμύρια ευρώ, ενώ «4.200 Γάλλοι προσήλθαν ''αυτοβούλως'' και τακτοποίησαν τις οικονομικές εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές». «Στην Ελλάδα της νομιμότητας όχι μόνο δεν εισπράχθηκε ούτε ένα ευρώ, αλλά αναζητείται η λίστα», σημειώνει ο κ. Τσούκαλης.
Το ΚΚΕ κατηγορεί όσους λοιδορούσαν το κόμμα όταν υποστήριζε ότι 600 δισ. ευρώ έχουν μεγάλοι επιχειρηματίες στην Ελβετία «και τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ».
Ο Τ. Κουίκ (Αν. Ελληνες), σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βενιζέλου, αναφέρει ότι «εάν εξακολουθεί να στέκεται πίσω από νομικά ζητήματα, τότε ας στείλει στη Βουλή, με τη μορφή του κατεπείγοντος, νομοσχέδιο που θα παρακάμπτει απαγορεύσεις».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου