Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σε οριακή κατάσταση οι νεφροπαθείς της Βέροιας


Κεντρική Μακεδονία Σε οριακή κατάσταση οι νεφροπαθείς της Βέροιας
Ακόμα ένα από τα… θύματα του ΕΟΠΥΥ αποτελούν οι νεφροπαθείς, εξαιτίας της εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής κατάστασης του ασφαλιστικού φορέα.

Ο νέος γολγοθάς για την υγεία των νεφροπαθών αφορά στην αναγκαστική πληρωμή των εξόδων μετακίνησης για την αιμοκάθαρση από την τσέπη τους, αναμένοντας να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ από 10 μέχρι και 12 μήνες αργότερα!

Για τους δε ασφαλισμένους νεφροπαθείς του ΟΓΑ, η διοίκηση του οργανισμού παραδέχεται ότι δεν έχει χρήματα για την αποζημίωση των μετακινήσεών τους, ενώ οι εντελώς ανασφάλιστοι νεφροπαθείς θα βρεθούν μαζικά αντιμέτωποι με άμεσο κίνδυνο για την επιβίωσή τους!

Παράλληλα, τίθεται το ζήτημα των αιμοκαθαρόμενων σε ιδιωτικές κλινικές και των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε ιδιωτικές κλινικές, στο βαθμό που ο ΕΟΠΥΥ έχει ντε φάκτο διακόψει τη ροή χρήματος προς τους ιδιωτικούς φορείς υγείας. Άρα όσοι δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν από την τσέπη τους για τις θεραπείες τότε κι αυτοί θα βρεθούν μαζικά αντιμέτωποι με άμεσο κίνδυνο για την επιβίωσή τους!

veriotis-veria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου