Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Το επικό ταξίδι ενός Αμερικανού!


Το επικό ταξίδι ενός Αμερικανού!
Ακριβώς όπως και ο δημοφιλής ήρωας της μεγάλης οθόνης Φόρεστ Γκαμπ, ο Νικ Κλέκνερ άρχισε μια μέρα να περπατάει, χωρίς χρήματα, νερό και φαγητό.

Οταν επιτέλους σταμάτησε, είχε διασχίσει την Αμερική, από το Ατλάντικ Μπιτς της ανατολικής ακτής της Φλόριντα μέχρι τη Χάντινγκτο Μπιτς της Καλιφόρνιας. 


Ο 25χρονος Κλέκνερ χρειάστηκε 178 ημέρες για να ολοκληρώσει το επικό ταξίδι των 4.000 χιλιομέτρων από τη μια πλευρά της Αμερικής στην άλλη, στη διάρκεια του οποίου άφησε μούσι και έλιωσε πέντε ζευγάρια παπούτσια, ενώ παράλληλα κατέγραφε την εμπειρία του σε blog.

«Ολα έμοιαζαν πολύ ήρεμα εδώ. Ηξερα ότι θα δυσκολευόμουν να φύγω και να αρχίσω να περπατάω από δω» αναφέρει στην πρώτη εγγραφή του, στις 5 Απριλίου, λίγο πριν ξεκινήσει το μακρύ του ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου ήρθε αντιμέτωπος με αρκετά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, από πολλή ζέστη μέχρι έντονες βροχοπτώσεις. Μην έχοντας μαζί του ούτε τα βασικά, ο Κλέκνερ σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του βασίστηκε στους «καλούς Σαμαρείτες» που συναντούσε στον δρόμο του.

Για τον εαυτό του ωστόσο, κρατούσε μόνο τα τρόφιμα και το νερό. Τα χρήματα και τις δωροεπιταγές που του πρόσφεραν κάποιοι, τα έδινε με τη σειρά του στους φτωχούς και τους αστέγους που συναντούσε στη διαδρομή του, αφού όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο blog του, στόχος του ήταν «να δίνει περισσότερα από αυτά που παίρνει».

Στο τέλος του ταξιδιού του ο 25χρονος οδοιπόρος ανέβασε στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία των ποδιών του, στον Ειρηνικό ωκεανό.


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου