Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Να πάει η λίστα στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ απάντησε στα όσα υποστήριξε ο Ι. Διώτης


Ευ. Βενιζέλος: Να πάει η λίστα στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής





 
 
«Πλέον μία είναι η λύση, να πάει η λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε επίσης στα όσα υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, κατά την ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη λίστα.



Ο κ. Διώτης δήλωσε ότι παρέλαβε την λίστα ατύπως από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την παρέδωσε, ατύπως επίσης, στον Ευάγγελο Βενιζέλο.


«Ήταν παράνομο υλικό, προήλθε με συνδρομή μυστικών υπηρεσιών, δεν μπορούσα να προχωρήσω σε έρευνα» είπε ο κ. Διώτης, προσθέτοντας: «Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Αν μου το ζητούσε ο κ. Βενιζέλος, θα προχωρούσα σε έρευνα».


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o κ. Βενιζέλος εξέφρασε την απορία τι έκανε επί εβδομάδες ο κ. Διώτης, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, με τη «λίστα Λαγκάρντ».


Η λίστα, όπως πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί νομίμως, θα μπορούσε όμως να αποτελέσει πρωτογενές υλικό από το οποίο μία υπηρεσία όπως ο ΣΔΟΕ θα μπορούσε να αντλήσει πληροφορίες.


Ερωτηθείς εάν έδωσε εντολή για την αξιοποίηση της λίστας στον κ. Διώτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι η πάγια εντολή του ως υπουργού Οικονομικών προς τις υπηρεσίες ήταν «νομιμότητα και αποτελεσματικότητα».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε δε ότι συνεχώς, επί υπουργίας του, ρωτούσε τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για το πώς προχωρούν τις υποθέσεις τους σχετικά με τη φοροδιαφυγή.
ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου