Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δραγασάκης: Οι εταίροι θέλουν να κουκουλώσουν το μνημόνιο


O Γιάννης Δραγασάκης
Για «εταιρική σχέση» κατηγόρησε τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγάσακης, αναφέροντας ότι προσπαθούν να κουκουλώσουν τα στοιχεία και τα γεγονότα για το πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο. 


Όπως ανέφερε ήταν γνωστό και από παράγοντες του ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι αναγκασμένο να αποτύχει, ενώ ανάμεσα στα θέματα που πρέπει να ερευνηθούν άμεσα είναι γιατί δεν οδηγήθηκε η χώρα αμέσως σε αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά και τι έγινε με το PSI, τα CDS και το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων. 



Μάλιστα κατέληξε τονίζοντας πως «καλούμε όλους εσάς να ψηφίσετε υπέρ της πρότασης για εξεταστική επιτροπή. Όσοι δεν ψηφίσετε βρείτε ένα καλό επιχείρημα., Γιατί το ερώτημα θα είναι αμείλικτο. Με τι ανταλλάγματα κουκουλώνετε αυτά που έγιναν; 



«Η χώρα χρειάζεται μια σημαντική αλλαγή νοοτροπίας όλων, ώστε να ξεφύγει από μάγισσες και βάσανα συνωμοτικών απόψεων και διαδοχικών μεταθέσεων ευθυνών και να αντιμετωπίσει το μέλλον της» τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Τασούλας. 



Χαρακτήρισε, δημαγωγική εμπαθή και ανιστόρητη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, επισημαίνοντας πως η Ν.Δ δεν αποποιείται τη θέση της να αναζητηθούν ευθύνες, αλλά «ποτέ δεν θα στρέψουμε την ανάγκη αυτή εναντίον της χωράς. Πρέπει πρώτα η χωρά να ανασάνει» κατέληξε.



Την καταψήφιση της πρότασης ανακοίνωσε ο Νίκος Τσούκαλης από τη Δημοκρατική Αριστερά τονίζοντας πως το κοινοβούλιο πρέπει να τοποθετηθεί επί του φακέλου Ρουμελιώτη που απέστειλε η εισαγγελία στη Βουλή.



Την υπερψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε η Χρυσή Αυγή, αλλά και οι ΑΝΕΛ με το βουλευτή Επαμεινώνδα Μαριά να τονίζει πως, το κόμμα του, σε περίπτωση καταψήφισης της πρότασης, θα καταθέσει αύριο κιόλας νέα πρόταση για την διερεύνηση ευθυνών για το πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο.



Υπέρ της πρότασης στάθηκε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ λέγοντας, πως πρέπει να διερευνηθούν όλες οι μικροκομματικές ή επιχειρηματικές σκοπιμότητες που οδήγησαν στο PSI.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου