Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σέρρες: Γιορτινή ατμόσφαιρα στην πλατεία Κρονίου


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Γιορτινή ατμόσφαιρα στην πλατεία Κρονίου
Με στόχο την τόνωση της αγοράς και την ψυχαγωγία του σερραϊκού λαούσε αυτήτην δύσκολη περίοδο η διοίκηση του ΕΒΕΣ ανακοίνωσε πρόσκληση ενδιαφέροντοςγια την τοποθέτηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών στον αύλειο χώρο του Κρονίου, ο οποίος παραχωρήθηκε δωρεάναπό την Κωστοπούλειο Στέγη. Δευτέρα μεσημέρι ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Καρουζέλ , τρενάκι ,παγοδρόμιο ,κλόουν , Αη βασίληδες ταχυδακτυλουργοί πρόκειται να δημιουργήσουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα τις επόμενες μέρες στην πλατεία Κρονίου. Με στόχο την τόνωση της αγοράς και την ψυχαγωγία του σερραϊκού λαούσε αυτήτην δύσκολη περίοδο η διοίκηση του ΕΒΕΣ προχώρησε στην ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντοςγια την τοποθέτηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών στον αύλειο χώρο του Κρονίου, ο οποίος παραχωρήθηκε δωρεάναπό την Κωστοπούλειο Στέγηστο ΕΒΕΣ .

Χθες το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΒΕΣ , Κώστας Μπούμπας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και αναφέρθηκε στην διαδικασία της επιλογής .

«Ανοίχτηκαν σήμερα το πρωίοι προσφορές ,ήταν όλες νομιμότατες εμπρόθεσμες και επιλέχτηκε η καλύτερη ,αυτή δηλαδή προς όφελος του σερραϊκού λαού προκειμένου να ψυχαγωγηθεί και να είναι συνυφασμένο στο πνεύμα των ημερών ,όλο αυτό το εγχείρημα στον αύλειο χώρο του Κρονίου μετά την δωρεάν παραχώρηση από την Κωστοπούλειο Στέγη που για μια ακόμη φορά θέλουμε να την ευχαριστήσουμε . Στο άνοιγμα των προσφορών ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία απαρέγκλιτα»

«Όποιος έχει έννομο συμφέρον και θέλει να δειτις προσφορές , καταθέτοντας αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες μπορεί να δει τις τέσσερις προφορές, ενώ όποιο μέλος του ΕΒΕΣ έχει υπόνοιες ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμηδιαδικασία μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια» σημείωσε ο κ. Μπούμπας .

Στη συνέχεια ο κ.Μπούμπας ανέφερε «Ζητούμε συγγνώμη για τους τόνους που ανέβηκαν και δεν αρμόζουν στο επίπεδο τουεπιχειρηματικού κόσμου αλλά σε αυτό δεν ευθύνεταιη διοίκηση .Οι τόνοι ανέβηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης για καθαρά αντιπολιτευτικούς και εντυπωσιακούς λόγους και θα δοθούν και οι κατάλληλες απαντήσεις γιατί ειπώθηκαν πάρα πολλές ανακρίβειες και ψέματα τις τελευταίες μέρες . Τις τελευταίες μέρες ειπώθηκαν και ανέβηκαν οι τόνοι σε τηλεοπτικές εκπομπές και η διοίκηση του ΕΒΕΣ θα ζητήσει αντίγραφα από όλες τις εκπομπές ώστε να τις επεξεργαστεί και να δώσει απαντήσεις κατάλληλες ,καρέ –καρέ σε όσα έχουν ειπωθεί»

«Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να τονωθεί η αγορά στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε ,άλλωστε αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος του Επιμελητηρίου και λυπάται για την πλευρά της αντιπολίτευσης που πήρε άλλη τροπή το θέμα» υπογράμμισε ο Κώστας Μπούμπας και συνεχίζοντας δήλωσε «Σ τα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου υπήρχε ομόφωνη απόφασηγια τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν στον αύλειο χώρο του Κρονίου αλλά επειδή ο χρόνος που παραχωρήθηκε από την Κωστοπούλειο στέγη είναι σύντομοςο κ. Μέγκλας ζήτησε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ,τόσο της συμπολίτευσης όσο και τηςαντιπολίτευσης να καταθέσουν γραπτές προτάσεις για δράσεις στις μέρες των εορτών για να τονωθεί η αγορά . Αλλάδεν έγινε καμιά πρόταση ,έτσι θεώρησε η διοίκηση ότι έπρεπε να προχωρήσει σε αυτή την χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση»

Ο κ.Μπούμπας αναφέρθηκε επίσηςστουςστόχους και τους σκοπούς της διοίκησης του ΕΒΕΣ που είναι να αλλάξει η νοοτροπία και πάνω από όλα να υπάρξει διαφάνεια ,να υπάρχει η αλήθεια απέναντι σε όλον τον κόσμο, διότι το Επιμελητήριο πρέπει να εργαστεί προς όφελοςτου επιχειρηματικούκόσμουκαι όχι να ανεβαίνουν οι τόνοι για λόγους εντυπωσιασμού. «Ο πρόεδρος θα τηρήσει απαρέγκλιτα το νόμο ,αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος του» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπούμπας υπενθύμισε ότι και πέρσι είχε πραγματοποιηθεί δωρεάν πρωτοχρονιάτικό ρεβεγιόν και παρά την πρόσκληση που έγινε στην αντιπολίτευση κανένα μέλος τηςδεν παρευρέθηκε .

Προσοδοφόρα και με την πιο χαμηλή τιμή η προσφοράτου Σερραίου Επιχειρηματία που κατέθεσε πρόταση για την διαμόρφωση του χώρου στο Κρόνιο, προσφορά που επιλέχθηκε από το ΕΒΕΣ . Οι τέσσερις προσφορές ήταν;

1)Κοντογιάννη Ειρήνη ,Χαλκιδικήπρότεινε την τοποθέτηση Καρουζέλ προς 3 ευρώ το άτομο .

2) Μάτζικ ,Θεσσαλονίκη ,όπου αναφέρει ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορεί να ανταποκριθεί .

3) Νιζαμης,Σέρρες πρότεινε την τοποθέτηση Καρουζέλ και τρενάκι προς 2 ευρώ το άτομο και παγοδρόμιο προς 3 ευρώ για μισή ώρα ενώ παράλληλα πρότεινε να στολίσει την πλατεία Κρονίου εορταστικά θ α υπάρχουν κλόουν , Αη Βασίληδεςκαθώς επίσης θα έχει την ασφάλεια και την άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων .

4) ΕΚΜΕΤΑΛ ,Θεσσαλονίκη που πρότεινε την τοποθέτηση παγοδρομίου προς 5 ευρώ το άτομο.

Δήμητρα Μετόκη

 e-simerini.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου