Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Γερμανοί τεχνοκράτες στα ελληνικά νοσοκομεία


Γερμανοί τεχνοκράτες στα ελληνικά νοσοκομεία
Τους στόχους του υπουργείου Υγείας παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος στον Γερμανό ομόλογό του, Ντάνιελ Μπαρ, με τον οποίο συναντήθηκε, ώστε να...
συζητήσουν τρόπους στενότερης συνεργασίας. Στόχος, φυσικά, είναι να περιοριστεί η σπατάλη, αλλά και να εξακολουθήσουν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε καλές υπηρεσίες υγείας.

Προτεραιότητα παραμένει η αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, για την ανάπτυξη ενός συστήματος, που θα διασφαλίζει στο ακέραιο την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, τη δημόσια υγεία, αλλά και τη βιωσιμότητά του για τις επόμενες δεκαετίες, ανέφερε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανέφερε στον Γερμανό υπουργό.
Τον κίνδυνο η οικονομική κρίση να προσλάβει τον χαρακτήρα κοινωνικής, επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Υγείας στον Γερμανό ομόλογό του, με επιπτώσεις στους πολίτες και στην υγεία τους, ενώ ζήτησε βοήθεια σε επίπεδο τεχνοκρατών για το θέμα των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (DRG's), αλλά και το management των νοσοκομείων και θέματα, όπως είναι ο τουρισμός υγείας, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και άλλες πρωτοβουλίες οι οποίες θα βοηθήσουν την Ελλάδα στην αναπτυξιακή διαδικασία.
Από την άλλη πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε εξαιρετικά καλή τη συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του και αναγνώρισε πως υπάρχει πρόοδος, λέγοντας: «Οι πρώτες επιτυχίες έχουν γίνει, πλέον, ορατές. Έχει περιοριστεί η τιμή των φαρμάκων. Δραστηριοποιήθηκα μάλιστα ο ίδιος στις αντίστοιχες φαρμακευτικές εταιρείες στη Γερμανία, δεσμεύοντάς τες να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Άρα, νομίζω ότι τα πρώτα καλά αποτελέσματα φαίνονται».
Ο ίδιος τόνισε πως η επίσκεψή του αυτή αποτελεί αναγνώριση για την πρόοδοο που έχει πραγματοποιηθεί από την Ελλάδα, εξηγώντας όμως ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απόλυτα αναγκαίες, ώστε να μπορέσει μια χώρα να παράσχει με τον ενδεδειγμένο τρόπο υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.
«Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να υποστηρίξουμε τη χώρα σας σε επίπεδο οργάνωσης και χρηματοδότησης των νοσοκομείων, διαμόρφωσης τιμών και κάλυψης φαρμάκων, καθώς και γενικά στη χρηστή και αποτελεσματική οργάνωση ολόκληρου του συστήματος της κάλυψης υγείας στην Ελλάδα» ανέφερε.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου