Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Σκόρπισαν φόλες στην πόλη της Έδεσσας


Κεντρική Μακεδονία Σκόρπισαν φόλες στην πόλη της Έδεσσας
Μετά τις αποτρόπαιες πράξεις των οικιστών του Π. Αγ.Αθανασίου προ ολίγων ημερών, σειρά είχε η περιοχή της Νομαρχίας στην Έδεσσα,( στην όποια οι συνήθεις επιτήδειοι σκόρπισαν 'φόλες' έχοντας σαν αποτέλεσμα ένα αδέσποτο σκυλί και ένα γατί να σωθούν με την άμεση παρέμβαση κτηνιάτρου) και τα εργατικά Κλεισοχωρίου (όπου κατέληξαν 3 σκυλιά αφού εθελοντές φιλόζωοι δεν πρόφτασαν να επέμβουν).

Σαφώς, και επανειλημμένα καταγγέλλουμε και κατακρίνουμε, όπως και ζητάμε την τιμωρία αυτών που σκορπίζουν θάνατο, οι οποίοι πέρα από την απανθρωπιά τους μας δείχνουν και την ασυνειδησία τους, καθώς 'ρίχνοντας φόλα' θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τα άμοιρα τα αδέσποτα αλλά και τα παιδιά της περιοχής αλλά και τα διερχόμενα παιδιά. Ένα παράδειγμα θα σας δώσουμε για να ξεκινήσετε να ανησυχείτε αν διαπιστώσετε ότι στην περιοχή σας ρίχνουν φόλες. Διερχόμενο παιδάκι με μπάλα στα χέρια, του πέφτει η μπάλα και ακουμπά σε σημείο που είχε προηγηθεί δηλητήριο, το ακουμπά και μετά καθαρίζει το πρόσωπο του. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Επίσης, η στάση που τηρεί ο Δήμος Έδεσσας απέναντι στον φιλοζωικό σύλλογο και στο θέμα των αδέσποτων, άκρως απαξιωτική και μη συνεργατική, κάνει την κατάσταση χειρότερη, ωθώντας ίσως και τους επιτηδείους 'φολιαστές' να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, προσπαθώντας μάταια και απάνθρωπα να ξεφορτωθούν ένα πρόβλημα.

Δεν διαφωνούμε ότι τα αδέσποτα δεν δημιουργούν προβλήματα (όπως ακαθαρσίες με τους κάδους, περιττώματα, συμπεριφορές της αγέλης, οίστρος, δεν εννοούμε την ύπαρξη τους, γιατί αυτό είναι ένα άλλο θέμα και όχι του παρόντος κειμένου, αλλά απ τη στιγμήν που υπάρχουν οφείλουμε να φροντίσουμε για την ευζωία τους), είναι όμως λύσεις αυτές μπορεί ο καθένας να δίνει όποια λύση επιθυμεί, πως σας φαίνεται, έχουμε κάποιας μορφής εξουσία απέναντι στα ζώα και μπορούμε και αυτό-οριζόμαστε 'Θεοί' και αφαιρούμε ζωές και εκπαιδεύουμε και τα παιδιά μας βλέποντας τα αυτά να λειτουργήσουν αργότερα σαν ενήλικες με τον ίδιο τρόπο, Αυτό θέλουμε, να διαμορφώνουμε εγκληματικές αντιλήψεις στα παιδιά μας, μέσα απ την άγνοια, τις απάνθρωπες τακτικές, την αδιαφορία, να τους κάνουμε χειρότερους ανθρώπους, Γιατί αυτό επιτυχαίνουμε αν δεν αλλάξουμε την νοοτροπία μας και τις συμπεριφορές μας.

Παπαδοπούλου Π. Νεκταρία

Ψυχολόγος- Εγκληματολόγος

Εθελόντρια Φιλόζωος

perifereianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου