Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αποκάλυψη Καρχιμάκη: Το πάρτι αδιαφάνειας στο Φεστιβάλ Αθηνών


Αποκάλυψη Καρχιμάκη: Το πάρτι αδιαφάνειας στο Φεστιβάλ Αθηνών
Αδιαφάνεια καταγγέλλει ο Μιχάλης Καρχιμάκης, στις δαπάνες του Φεστιβάλ Αθηνών, του οποίου ο φετεινός προϋπολογισμός έφτασε τα 3,6 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον πρόεδρό του Γιώργο Λούκο.
Ο κ. Καρχιμάκης καταγγέλλει ότι ενώ υπάρχουν πολλές χορηγίες από ιδιώτες, όπως ενός έλληνα της ομογένειας ο οποίος ανέλαβε να συντρέξει στα έξοδα των δυο πιο ακριβών παραγωγών, οι δαπάνες παραμένουν υψηλές και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε αυτές.
  Αυτό όπως εξηγεί ο ίδιος επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι «δεν αναρτώνται συστηματικά στη Διαύ γειαοι αποφάσεις του συνόλου των δαπανών, ούτε και των υπηρεσιακών μεταβολών ,παρά ελάχιστες επουσιώδεις για ξεκάρφωμα».
  
«Η διοίκηση εξαφανισμένη κάνει τουρισμό με έξοδα του φεστιβάλ και οι προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ και οι περίεργες αναθέσεις σε πρώτο πλάνο», συνεχίζει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:«Θα τους ψάξει επιτέλους κανείς; Ο κ. Πεπόνης ο οικονομικός εισαγγελέας είναι αποφασισμένος να διερευνήσει τα αόρατα συστήματα του άβατου!».

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Αθηνών από την ίδρυσή του το 1998, επιχορηγείται από  τον τακτικό προϋπολογισμό του Κράτους, το ποσοστό από τις εισπράξεις των καζίνων, τις χορηγίες και τα έσοδα από τις παραστάσεις και τις παραχωρήσεις των χώρων της.

gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου