Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Έξαλλος με τη ΔΗΜΑΡ.Βενιζέλος: «Δεν ανεχόμαστε προσβολές»

Βαθαίνει η ρήξη στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ʽσηκώνει το γάντιʼ και να μην ανέχεται τον αποκλεισμό του κόμματός του από την συζήτηση για την κεντροαριστερά.
Σκληρή απάντηση στη ΔΗΜΑΡ έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ρίχνοντας νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων. Μιλώντας στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Λακωνίας, στην Σπάρτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόθεση της Ιπποκράτους να μιλήσει με όλους με ισοτιμία και
σεβασμό. «Αλλά δεν ανεχόμαστε τις προσβολές, τον αποκλεισμό του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε με νόημα, μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μην συμμετάσχει σε φόρουμ για την Κεντροαριστερά με το ΠΑΣΟΚ.
Από τα βέλη του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν γλίτωσε ασφαλώς και η αντιπολίτευση. «Υπάρχει ένα μέτωπο δημαγωγίας, απλούστευσης, συνωμοσιολογίας που υποστηρίζει ότι υπήρχαν άλλες λύσεις χωρίς κόστος για τον λαό. Λένε ψέματα», είπε, προσθέτοντας ότι «τίποτε δεν είναι πιο ριζοσπαστικό στις μέρες μας από το αληθές» και πως «το να λες ψέματα, δεν είναι ριζοσπαστικό». Χαρακτήρισε δε ως το ʽκαλύτερο γήπεδοʼ το ευρωπαϊκό, σημειώνοντας με νόημα ότι «όσοι επιλέγουν την μοναξιά, επιλέγουν συνθήκες μεταπολεμικής Αλβανίας»…
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως δεν υπήρχε άλλο σχέδιο και άλλη προοπτική από αυτή που ακολουθήθηκε, ενώ έριξε γέφυρες σε όσους εγκατέλειψαν το κόμμα, αλλά «ξέρουμε ότι έχουν ακόμα στην καρδιά τους το ΠΑΣΟΚ» και οι οποίοι θα το καταλάβουν σύντομα, όπως είπε. Χαρακτήρισε δύσκολο, αλλά και …ελπιδοφόρο το πρώτο εξάμηνο του 2013, καθώς «τώρα πέφτουν χρήματα στην αγορά, τώρα αλλάζει η κατάσταση», όπως είπε, μη λησμονώντας να αναφερθεί και σε εκείνες τις δυνάμεις, «ακραίες, ναζιστικές που προσβάλουν τις αξίες των Ελλήνων και της Δημοκρατίας» και ʽψαρεύουνʼ στα θολά νερά της φτώχειας και της ανάγκης.
«Ο τροχός γυρίζει και η ελληνική οικονομία είναι ευέλικτη. Η Ελλάδα θα γίνει πραγματικά αυτοδύναμη και ισότιμη μέσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ», ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Σπάρτη ο κ.Βενιζέλος, παραθέτοντας τους τρεις άξονες επί των οποίων θα πρέπει να οργανωθεί η νέα αφετηρία για την χώρα :
- Κοινωνική συνοχή
- Ανάπτυξη
- Διαρθρωτικές αλλαγές.
«Δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ούτε εθνική στρατηγική χωρίς το ΠΑΣΟΚ», είπε, εξηγώντας έτσι τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα του από ʽτο οριζόντιο κόμμα της δραχμήςʼ, όπως το ονόμασε, ʽφωτογραφίζονταςʼ τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υποστήριξε πάντως πως χωρίς σταθερά δημοσιονομικά και σταθερό τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχει ανάπτυξη, καλώντας και τις τοπικές κοινωνίες που θέλουν την πρόοδο για την περιοχή τους, να δραστηριοποιηθούν προς αναπτυξιακές δράσεις.
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου