Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κρύο και κρίση κλείνουν σχολεία


Με τα πρώτα χιόνια άρχισαν και τα προβλήματα. Στη Δυτική Μακεδονία το πετρέλαιο στέρεψε και οι δήμοι αποφάσισαν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», επ’ αόριστο λουκέτο στα σχολεία, ενώ σύντομα θα μετρήσουμε και τις «αντοχές» της πρωτεύουσας που θα δοκιμαστεί στον πρώτο χιονιά του Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία και μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές αφού δεν υπάρχει σταγόνα πετρελαίου θέρμανσης. Τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας βρίσκονται προ των ευθυνών τους, καθώς η επιχορήγηση για τα σχολεία έχει μειωθεί, καταφτάνει πάντα με καθυστέρηση, ενώ την ίδια ώρα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει εκτοξευτεί στα 1.400 ευρώ τον τόνο. 

Η απόφαση για επ’ αόριστο λουκέτο στα σχολεία ελήφθη χθες από το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τους δημάρχους, οι διαθέσιμοι πόροι έχουν πλέον στερέψει. Οπως είπαν οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι και πλέον δεν βάζουν πετρέλαιο χωρίς να πληρωθούν προκαταβολικά. Η πίστωση, συμπλήρωσαν, έχει τελειώσει. «Κανένα παιδί από 7 Ιανουαρίου δεν θα πάει να κάνει μάθημα σε παγωμένες αίθουσες. Η πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να τηρήσει τα όσα μας υποσχέθηκε για έκτακτη βοήθεια», είπαν οι δήμαρχοι.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου