Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τα επόμενα βήματα Σαμαρά


Τα επόμενα βήματα της  κυβέρνησης σχεδιάζει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επιδιώκοντας να αξιοποιήσει το καλό κλίμα που επικρατεί διεθνώς για την χώρα μας προκειμένου να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Όπως τόνισε και στην χθεσινή ομιλία του στη κοινή  εκδήλωση του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κόνραντ Αντενάουερ προτεραιότητές του είναι η εξωτερική αξιοπιστία και η εσωτερική κοινωνική συνοχή ενώ επισήμανε την ανάγκη του συνδυασμού της φιλελεύθερης οικονομίας με τις αρχές του κοινωνικού κράτους. Το Μέγαρο Μαξίμου είναι ικανοποιημένο από την πρόσφατη αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας από τον οίκο Standard and Poors αλλά κρατά χαμηλούς τόνους  αφού άλλωστε θεωρεί ότι τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση έχει να περάσει από διακεκαυμένη ζώνη.

Ικανοποίηση όμως διαρρέει το κυβερνητικό επιτελείο και για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών καθώς όπως λένε η ομοθυμία τους στους βασικούς στόχους αποτελεί εγγύηση για την πολιτική σταθερότητα που είναι απαραίτητη για την αντιστροφή της οικονομικής κατάστασης. Αν και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχουν πάντα τις αντιρρήσεις τους για το φορολογικό δεν σκοπεύουν σε καμία περίπτωση να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που άρχισε να συζητείται χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

Προτεραιότητα του πρωθυπουργού αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων μέσω της διαμόρφωσης θετικού περιβάλλοντος και σταθερού φορολογικού πλαισίου. Προς τούτο μέσα στους πρώτους μήνες του 2013 θα φέρει το νέο επενδυτικό νόμο και μέχρι τον Μάρτιο την φορολογική μεταρρύθμιση. Οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών θα πυκνώσουν με τον καινούργιο χρόνο προκειμένου να βελτιωθεί ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου και να αποφευχθούν αρρυθμίες και φαινόμενα ασυνεννοησίας όπως έγινε με την κατάθεση του φορολογικού. Ο κ. Σαμαράς πάντως συνεχίζει τις δικές του ενέργειες και σήμερα θα επισκεφθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο που έχει γίνει στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στον Δημόσιο Τομέα.

Στο πλαίσιο της προσέλκυσης  επενδύσεων ο πρωθυπουργός προετοιμάζει ταξίδι μέσα στον Ιανουάριο τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και ενδεχομένως το Κατάρ, από όπου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την χώρα μας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου