Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται κι άλλη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας


Την αρχή έκανε η S&P με την κατά έξι βαθμίδες αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι σε αυτή την αλυσίδα γρήγορα θα προστεθεί κι άλλος κρίκος.
Όπως γίνεται γνωστό , σύντομα θα ακολουθήσει και η Moody’s, η οποία προετοιμάζεται για να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, και η δική της αναβάθμιση αναμένεται ότι θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή αν και στην περίπτωση της S&P το πιο ουσιαστικό απ όλα ήταν ότι η προοπτική που έδωσε στη χώρα μας ήταν «σταθερή», αντί της «αρνητικής», που αποτελούσε σχεδόν μόνιμη επωδό για την Ελλάδα όλα τα τελευταία χρόνια.
Το ίδιο αναμένεται ότι θα συμβεί και στην περίπτωση της Moody’s, αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα αναβαθμίσει κατά 6 επίπεδα, με τη μία, την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά, έστω κι έτσι, το σήμα θα είναι πολύ θετικό. Και βεβαίως, τον κύκλο θα κλείσει η Fitch, η οποία τον είχε ανοίξει, όταν ξεκίνησε η καθοδική πορεία των αξιολογήσεων, πριν από περίπου 3 χρόνια…


Πηγή:Voria


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου