Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Με παρέμβαση Λούλα, το «ραντεβού» Τσίπρα με την πρόεδρο της Βραζιλίας


Αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) έγινε τελικά η πολυπόθητη συνάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ. 

Πρόκειται για μία συνάντηση που προσέφερε μεγάλη ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου, δεδομένου ότι μέχρι λίγες ώρες νωρίτερα, βρισκόταν στον αέρα. 

Αιτία, το πρωτόκολλο στην περιοχή, που δεν προβλέπει συναντήσεις αρχηγών κρατών με αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, ακόμα και αν πρόκειται για αξιωματική αντιπολίτευση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. 

Παρόλα αυτά, το «ραντεβού» κλείστηκε μετά από παρέμβαση του προκατόχου – και πολιτικού μέντορα - της σημερινής προέδρου της Βραζιλίας, Ιγνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, που είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας στους Έλληνες πολίτες. 
Στην συνάντηση μετείχαν ακόμα από ελληνικής πλευράς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας της χώρας Μάρκο Αουρέλιο Γκαρσία, με αντικείμενο μία σειρά από θέματα διεθνούς πολιτικής. 

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στην Αργεντινή, όπου το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο στη Γερουσία με την ηγεσία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου