Στην ομιλία του ο κ. Ποπόφ είχε εκφράσει την άποψη ότι «αν τελικά επικρατήσουν τα επιχειρηματικά κριτήρια» υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ο ΔΕΣΦΑ να περιέλθουν στις ρωσικές επιχειρήσεις «Gazprom» και «Sintez».
Σχολιάζοντας την αναφορά του αυτή ο Ρώσος πρόξενος είπε ότι «φυσικά τα κριτήρια τα προσδιορίζει η ελληνική πλευρά. Ο διαγωνισμός γίνεται με βάση τις προτάσεις που περιέχουν συγκεκριμένους αριθμούς. Με βάση αυτούς [τους αριθμούς] παίρνονται οι αποφάσεις. Οι ρωσικές εταιρείες είναι γνωστές και με κύρος και οι πιθανότητές τους είναι καλές». Ερωτηθείς, δε, αν φοβάται ότι στον διαγωνισμό μπορεί να επικρατήσουν μη επιχειρηματικά κριτήρια, δήλωσε: «Δεν φοβάμαι τίποτα».
Ο κ. Ποπόφ επιβεβαίωσε, επίσης, το ενδιαφέρον της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Ρωσίας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέγοντας ότι «ήδη, έγιναν κάποιες επαφές για το θέμα αυτό» και προσθέτοντας ότι εκτός από τους σιδηροδρόμους ρωσικές επενδύσεις γίνονται στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία, ακίνητα και λιμάνια.
Ο Ρώσος πρόξενος χαρακτήρισε, τέλος, «ιστορικό επίτευγμα» το γεγονός ότι, όπως υποστήριξε, το 2012, η Ρωσία ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Γερμανία στη λίστα των εμπορικών εταίρων της Ελλάδας, καταλαμβάνοντας πλέον την πρώτη θέση. Σύμφωνα με στοιχεία της ρωσικής στατιστικής υπηρεσίας που επικαλέστηκε ο Ρώσος διπλωμάτης ο όγκος του διμερούς εμπορίου Ελλάδας-Ρωσίας αυξήθηκε πέρυσι κατά 25% και έφτασε στα 6,58 δισ. ευρώ.
fimotro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου