Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Οι κινήσεις Σημίτη και ο ξεχασμένος ΟΠΕΚ που αναστήθηκε

20130516-111154.jpg
Αυξάνονται και πληθύνονται τελευταίως οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις στο τόξο της Κεντροαριστεράς και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει ο σημιτικός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο «Μικροπολιτικός», ΟΠΕΚ (Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας), ο οποίος οργάνωσε σχετική συζήτηση χθες (15/05) το
βράδυ.

Σύμφωνα με τη στήλη την παράσταση στην εκδήλωση έκλεψε, μεταξύ άλλων, το μπλοκάκι του Κώστα Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός καθόταν στην πρώτη γραμμή και κάποια στιγμή έβγαλε από την τσέπη του ένα σημειωματάριο. Ο κ. Σημίτης συνοδευόταν από την σύζυγο του Δάφνη, ενώ ακριβώς δίπλα του καθόταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Παρών ήταν και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Στο πάνελ βρίσκονταν οι Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ), ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), ο καθηγητής Χαράλαμπος Ανθόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και ο Σπύρος Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ).
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα αίσθηση προκάλεσε η εισαγωγική εισήγηση του προέδρου του ΟΠΕΚ Σωκράτη Κοσμίδη, ο οποίος πρότεινε τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 αλλά, όπως είπε: «πλήρως απασχόλησης», την τετραετή διάρκεια της βουλής και την κατάργηση της έννοιας της τροπολογίας.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου