Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Παραιτήθηκε ένας φιλέλληνας πρωθυπουργός


20130711-003912.jpg
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε πριν από λίγο την παραίτησή του και πρότεινε την διεξαγωγή νέων εκλογών, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με την δράση της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας του.
Νωρίτερα, μιλώντας στη Βουλή της χώρα του ο κ.Γιούνκερ δήλωνε πως δεν έχει πρόθεση να παρατηθεί και αρνήθηκε πως φέρει προσωπικές ευθύνες για το σκάνδαλο με τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας. Παράλληλα, είχε προκαλέσει τη Βουλή να προχωρήσει σε πρόταση μομφής αν διαφωνεί μαζί του.

Ο μακροβιότερος δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης κυβέρνησης στον κόσμο έχασε τη στήριξη των κοινωνικών εταίρων του συνασπισμού του την περασμένη εβδομάδα. Αυτό προέκυψε όταν μία κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή αποφάνθηκε ότι ο Γιούνκερ έπρεπε να αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» καθώς δεν είχε δώσει προσοχή στα προβλήματα της υπηρεσίας πληροφοριών.
Ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του την Πέμπτη το πρωί στον αρχηγό του κράτους, αφού συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου