Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τα πρώτα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ απο τις δημοσκοπήσεις


20130711-180712.jpg
Aπό το χθεσινό Βαρόμετρο της Public Issue για το Σκαϊ προκύπτουν κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα: όπως επισημαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην ιπποκράτους , στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τη δύναμη του κατά 1,5%, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρεία, φθάνοντας το 8% ενώ η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί στο 3%.Επισης , η δημοτικότητα του ΠΑΣΟΚ αυξάνεται κατά 8% φθάνοντας το 24%, η δημοτικότητα του Ε. Βενιζέλου ενισχύεται κατά 4% ανεβαίνοντας στο 26%, η κυβέρνηση
συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης (34%) έναντι κυβέρνησης με κορμό το Σύριζα που συγκεντρώνει την υποστήριξη του 23% των πολιτών.
Με βάση τα στοιχεία της έρευνας η βελτιωμένη εικόνα του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου θα μπορούσε να αποδοθεί, μεταξύ άλλων, σε δύο παράγοντες:
1. Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών (65%) απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα ποσοστά είναι συντριπτικά (92% και 80% αντίστοιχα). Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ακόμα και 1 στους 3 ψηφοφόρους του Σύριζα (33%) επιθυμούν πολιτική σταθερότητα.
2. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (55%) εξακολουθεί να έχει θετική γνώμη για το ευρώ έναντι της μειοψηφίας (41%) που έχει αρνητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου