Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Καταγγέλλει τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στη Χαλκιδική το ΚΚΕ- "Καλούμε τον λαό της Χαλκιδικής να μην φοβηθεί"


Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στην Χαλκιδική καταγγέλλει το ΚΚΕ
σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα.
Αναλυτικά:
"Η Τομεακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο όργιο βίας και καταστολής που εξελίχθηκε την Τετάρτη 10/7. Για μια ακόμη φορά η ταξική δικαιοσύνη προχώρησε στην προφυλάκιση δυο κατοίκων χωρίς σοβαρές αποδείξεις. Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε κινητοποιήσεις στα χωριά Ιερισσός και Μ. Παναγία.

Η απάντηση του κράτους του «Νόμου και της Τάξης» στις δίκαιες αυτές κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, για μια ακόμα φορά ήταν βία και καταστολή. Αποτέλεσμα της επέμβασης των ΜΑΤ ήταν να ξυλοκοπηθεί και να συλληφθεί αναίτια ο σ/φος Καραβασιλικός Θόδωρος, ηλικίας 73 χρονών, να κρατηθεί, παρότι τραυματισμένος, στο ΑΤ Πολυγύρου και τελικά μετά από παρέμβαση της ΚΟ, να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πολυγύρου φρουρούμενος από αστυνομική δύναμη.
Καταγγέλλουμε την βία που ασκήθηκε απέναντι στο σ/φο μας και τη δίωξή του από τις αστυνομικές δυνάμεις. Όλα τα παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνουν ποια είναι η «Νέα Ελλάδα», που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς και κυβέρνηση του.
Είναι η «Νέα Ελλάδα» των μονοπωλίων (βλ. Ελληνικός Χρυσός), η «Νέα Ελλάδα» του πολυνομοσχεδίου – ταφόπλακα των εργασιακών δικαιωμάτων, η «Νέα Ελλάδα» των απολύσεων και του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, η «Νέα Ελλάδα» της βίας, της καταστολής και του αυταρχισμού, της επιστράτευσης των εργαζόμενων που αγωνίζονται και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
Είναι η «Νέα Ελλάδα» που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και του μεγάλου κεφαλαίου. Καλούμε τον λαό της Χαλκιδικής να μην φοβηθεί και από την τελευταία επιχείρηση εκφοβισμού και αυταρχισμού της κυβέρνησης. Να περιφρουρήσει τους αγώνες του από τους από κάθε τυχοδιωκτικό και προβοκατόρικο στοιχείο. Να δυναμώσει τον ενιαίο αγώνα εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας και γυναικών εναντία σε αυτή την βάρβαρη πολιτική".

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου