Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙA ΓΙΑ ΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και μέλη του προεδρείου.


Στη συνάντηση από την πλευρά της πρωτοβουλίας για τη Κεντρική Μακεδονία συμμετείχαν ο Συντονιστής Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης και ο Υπεύθυνος Συνδικαλιστικού Κώστας Τσαπακίδης.
Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για τη Κεντρική Μακεδονία τόνισαν ότι, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τη
τελευταία δεκαετία έχουν κλείσει πάρα πολλές παραγωγικές μονάδες και έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση, την ανασύνταξη του παραγωγικού ιστού και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων, των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων. Καμία κοινωνική ομάδα μόνη της δεν μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στο ξεπέρασμα της κρίσης.

Γι’ αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα:

·         Να ολοκληρωθούν οι αναπτυξιακές υποδομές στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι οι οδικοί άξονες, το σιδηροδρομικό δίκτυο,  το λιμάνι και το αεροδρόμιο, για να υποστηριχθεί η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια των προϊόντων που παράγονται στη Κεντρική Μακεδονία

·         Να συνεργαστούν τα  ΑΕΙ, τα ΤΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα για να προσφέρουν καινοτόμες προτάσεις για την ενίσχυση της παραγωγικότητας όλων των κλάδων της οικονομίας, ιδιαίτερα εκεί όπου η περιφέρεια διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

·         Να συγκροτηθεί μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο της επιχειρηματικότητας με τους ανθρώπους της εργασίας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.

·         Να υπάρξουν στοχευμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με την υποστήριξη της πολιτείας.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας για τη Κεντρική Μακεδονία ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ότι θα προχωρήσουν στη διοργάνωση συνδιάσκεψης για τη Κεντρική Μακεδονία, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου