Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Mεγάλα hedge funds έτοιμα να “μπουν” στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

Νέα σημαντική άνοδος του Γενικού Δείκτη (+2.5%) και σήμερα, σε μια ακόμη συνεδρίαση που η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η ανοδική κίνηση θα έχει και συνέχεια, ενώ αντιστοίχως θετικό είναι και το κλίμα στις τάξεις των διεθνών οίκων.

Η “είδηση” της ημέρα πάντως είναι πως μεγάλα funds των αναδυόμενων αγορών, όπως η Invesco, τα emerging market funds της Deutsche και αυτά της Barclays αναζητούν ευκαιρίες στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Όπως έχει αναφέρει και η JP Morgan, τα μεγάλα funds των αναδυόμενων αγορών, είτε δεν έχουν αγοράσει ακόμα Ελλάδα, είτε διατηρούν ακόμα μικρές θέσεις στα χαρτοφυλάκιά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Invesco, σύμφωνα με στοιχεία Ιανουαρίου, διαθέτει υπό διαχείριση 765 δισ. δολ. εκ των οποίων τα 370 είναι σε μετοχές. Από αυτά, επενδύονται με επιθετικό τρόπο τα 288 δισ. και με τον λεγόμενο παθητικό, τα 83 δισ.
Μία εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθεί, αναμένεται να τροφοδοτήσει και το ελληνικό χρηματιστήριο με νέες δυνάμεις και κεφάλαια.
Και όλα αυτά, ενώ τρεις ημέρες πριν ανακοινωθεί το ελληνικό ΑΕΠ, ξεκίνησαν να κυκλοφορούν πληροφορίες για επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με έγκυρες τραπεζικές πηγές, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας θα είναι διπλή, πρώτα, από τον οίκο Moody’s ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει η Fitch.

lykavitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου