Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο… σταυρός «ανασταίνει» παραγκωνισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σε αναβρασμό βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ καθώς οι αλλαγές στις ευρωεκλογές ανοίγουν το πολιτικό παιχνίδι και επιτρέπουν σε πολλά παραγκωνισμένα μέχρι σήμερα στελέχη να ελπίζουν ότι μπορούν να επανακάμψουν στην πολιτική σκηνή έστω και με την ιδιότητα του υποψηφίου ευρωβουλευτή. 
Τα τηλέφωνα έχουν ανάψει,  τα emails πάνε κι έρχονται και άπαντες
στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να καταλάβουν τις προθέσεις των συντρόφων τους. 
Στην Χαριλάου Τρικούπη ήδη στοιχηματίζουν για την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, όμως το θέμα είναι αν σ’ αυτήν την επιλογή συγκλίνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακούγονται επίσης τα ονόματα των Νίκου Ανδρουλάκη, Μιχάλη Καρχιμάκη, Παύλου Γερουλάνου, Κυριάκου Πιερρακάκη. Το γεγονός ότι ο πρώτος στην σταυροδοσία υποψήφιος ευρωβουλευτής μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη και μισό εκατομμύριο σταυρούς δεδομένου ότι απευθύνεται σ’ ένα εκλογικό σώμα  μεγαλύτερο των 7 εκατομμυρίων ψηφοφόρων τον καθιστά αυτομάτως , ως τον πιθανότερο διάδοχο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. 
Ιδίως στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ είτε μόνο του είτε τελικώς με την «Ελιά» δεν καταγράψει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις στις εκλογές της 25ης Μαϊου. 
Επομένως, για λόγους που δεν σχετίζονται αμιγώς με τις ευρωεκλογές δεν αποκλείεται να εμφανιστούν αρκετά προβεβλημένα στελέχη που ουσιαστικά θα υποδηλώσουν την παρουσία τους στην μάχη της επόμενης μέρας… 
Άρα, λένε στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος αναλόγως με τις επιλογές που θα κάνει μπορεί εμμέσως να υποδείξει και τον διάδοχό του όταν και εφόσον ανοίξει το θέμα αλλαγής ηγεσίας. 
Στην περίπτωση που αποφασίσει να μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο αρκετοί πρωτοκλασάτοι τότε η πίτα των ψήφων θα μοιραστεί και δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ψηφίστηκε και ως ο μέλλων αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. 
Εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα καθώς οι πληροφορίες λένε ότι οι «58» θα πάνε αύριο στο γραφείο Βενιζέλου με μία σειρά από αιτήματα, ένα από τα οποία είναι να μην κατέβουν προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιοι κι αυτό για να υπάρξει χώρος και για στελέχη των 58.  Από το πόσο διαλλακτικός θα φανεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθεί και η πορεία της «Ελιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου