Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Είπε το «ναι» ο Καλαφάτης για το δήμο Θεσσαλονίκης!


Στον Σταύρο Καλαφάτη καταλήγει, εκτός… συγκλονιστικότατου απροόπτου, η «μπίλια» για τον «εκλεκτό» της ΝΔ στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μια υποψηφιότητα δηλαδή που εξαρχής ήταν από εκείνες που προτιμούσε περισσότερο η ηγεσία του κόμματος, αλλά σκόνταφτε στις κατά καιρούς επιφυλάξεις του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ.
Κατά τις πληροφορίες, οι κρίσιμες συζητήσεις εξελίχθηκαν το
απόγευμα της Τρίτης και πήραν αίσιο τέλος, ενώ η υποψηφιότητα Καλαφάτη θα ανακοινωθεί επίσημα εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων.
Οι λόγοι που είπε το «ναι»
Φαίνεται πως οι όποιες επιφυλάξεις του κ. Καλαφάτη ήρθησαν υπό το βάρος τριών παραγόντων:
-Του προ ημερών… παθήματος του Απόστολου Τζιτζικώστα όταν εκείνος επέμεινε να εναντιώνεται στις προσταγές της ηγεσίας θέλοντας να κάνει «το δικό του» και να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης.
-Των εγγυήσεων που φαίνεται πως πήρε ο κ. Καλαφάτης, με την προσωπική σφραγίδα του Αντώνη Σαμαρά, ότι από αύριο κιόλας το σύνολο των «γαλάζιων» δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη (και κυρίως όλοι οι βουλευτές) θα δουλέψουν υπέρ της υποψηφιότητάς του.
-Του δεδομένου ότι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στη μάχη για το δήμο Θεσσαλονίκης, ο ίδιος θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την προθυμία του να «μπει μπροστά» και να «βγάλει τα κάστανα από τα φωτιά».
Καμιά απάντηση
Ο ίδιος ο κ. Καλαφάτης το βράδυ της Τρίτης μάλλον επιβεβαίωσε, άθελά του ότι, «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», καθώς επί ώρες δεν απαντούσε στις επανειλημμένες κλήσεις… όλων των δημοσιογράφων της πόλης, ενώ στενοί του συνεργάτες αρκούνταν να απαντήσουν σιβυλλικά ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι για να ανακοινωθεί.
Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι οι τελικές αποφάσεις της ηγεσίας για τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης (με τα ονόματα των κυρίων Άρη Σπηλιωτόπουλου και Καλαφάτη, εκτός απροόπτου πάντα) παρουσιάζουν σαφείς ομοιότητες: πρόκειται για νέους πολιτικούς με κεντρογενές και μετριοπαθές προφίλ, διεισδυτικότητα σε άλλους χώρους και σε νεότερες ηλικίες, που είναι αποδεκτοί από τους λεγόμενους αστούς ψηφοφόρους.
Κάτι που ειδικά στο δήμο Θεσσαλονίκης θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να υπερκεραστεί η επιρροή που έχει σε αυτό το κομμάτι της πόλης ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
egnatiapost

ΙΩΝ ΤΣΩΧΟΣ
itsoxos@egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου