Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσια νοσοκομεία

Και άλλο λαβράκι έπιασαν οι δικαστικές αρχές για μίζες γιατρών από εταιρεία ορθοπεδικών υλικών, το οποίο προέκυψε μετά από την έρευνα της εταιρείας Depuy για την οποία η ανάκριση έχει φτάσει στο τέλος της με κατηγορούμενους 10 τουλάχιστον γιατρούς, οι οποίοι φέρονται να πήραν το δωράκι τους από την
εταιρεία. Σημειωτέον ότι αυτή η δικογραφία άνοιξε μετά από την κατάσχεση εγγράφων από το σπίτι κατηγορουμένου για την υπόθεση της Depuy.
Αυτή η δικογραφία άνοιξε έναν άλλο κύκλο κατηγορουμένων με πρωταγωνιστές στελέχη άλλης εταιρείας ορθοπεδικών υλικών, αλλά και γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων με τους οποίους η εταιρεία είχε «καλή συνεργασία». Η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο στελεχών της επίμαχης εταιρίας ενώ ερευνάται και ο ρόλος  γιατρών  δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα είναι ικανά να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ  εξακολούθηση και κατ επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας φέρονται να είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο στα δημόσια νοσοκομεία μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κίνηση των λογαριασμών των υπευθύνων της εταιρείας έφευγαν εμβάσματα απευθείας σε λογαριασμούς γιατρών, οι οποίοι θα κληθούν στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης για να δώσουν εξηγήσεις για το πόθεν έσχες των εμβασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου